İstanbul Tabip Odası Emekli Hekimler Komisyonu Yeni Dönemin İlk Toplantısını Yaptı


  • Eylül 20, 2024
  • 242

İstanbul Tabip odası(İTO ) Emekli Hekim Komisyonu yeni dönem toplantısı 19 Eylül 2024 tarihinde İTO Kadıköy büro binasında yapıldı.Toplantıya İTO yönetim kurulundan başkan Dr.Osman Küçükosmanoğlu katıldı
Toplantının açılışında başkan Dr. Haldun Güner önceki dönem yapılan çalışmaları önümüzdeki döneme ilişkin yapılması gerekenleri özetledi
Dr. Melahat Cengiz gündem maddelerinden ilki olan İTO Emekli Hekim yürütme kurulunun hazırlamış olduğu ve İTO yönetim kurulu tarafından onaylanan yönergeyi katılımcılara sundu.
Yönergede yer alan SSK ve Bağkur emekli hekimlerinin maaşlarının yükseltilmesi ve SSK kanununa hekimlik meslek tanımının konulması için hukuki çalışmalar yapılması,Hekimevi ve hekimler için huzurevi açılması,emekli hekim haklarının geliştirilmesi için kamuoyu desteğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar yürütülmesi vurgulandı.
Uzun yıllar İTO Emekli Hekim Komisyonu başkanlığını ve TTB Emekli Hekim Kol başkanlığını yapmış olan Dr. Erdinç Köksal Emekli hekim çalışmasının tarihçesini ve yıllardır süren huzur ve dinlence evi kurulması için verilen mücadeleyi hekimin insan onuruna yakışır yaşlanma sürecinde huzurevi ihtiyacına sahip olması gerekliliğini anlattı.
Dr. Osman Küçükosmanoğlu İstanbul Tabip Odası yönetim kurulunun İstanbul Büyükşehir belediye başkanını ziyaret ettiklerini bir dahaki ziyaretlerinde bu konuyu da gündeme getirilebileceğini belirtti.
Dr. Şadiye Çetinkaya yıllar önce İzmir Seferihisarda böyle bir projenin başlatıldığını ancak sürdürülebilir olması için kamu kurum ve kuruluşların, bakanlığın buna bütçe ayırması halinde başarı sağlanabileceğini ifade etti ..
Dr. Erdinç Köksal özel kurum ve kuruluşlara da başvurulmasının yanısıra Türk Tabipler Birliği, Türk Eczacılar Birliği , Türk Diş Hekimleri Birliği ile ortaklaşa bir çalışma yapılarak bu temel talebin genişletilmesi gerektiğini ve TTB Emekli Hekim Kol toplantısına önerilmesini istedi. Katılımcılar diğer meslek odaları ile birlikte çalışılma yapılmasının önerisini genel eğilimle kabul etti

İTO Emekli hekim yürütme üyesi Dr. Fuat Nihat Özaydın SSK ve Bağkur emeklilerindeki gelir adaletsizliği; Bozulan Homoestazis adlı bir sunum yaparak yıllar içinde hasta başvuru sayısının artmasına ve nüfusun yaşlanması ve buna bağlı hastalıkların artmasına rağmen hasta memnuniyetinin yüzde 65 e düşmesi, öğretim üye sayısının oransal olarak düşük kalması , koruyucu sağlık hizmeti ve temel sağlık bilimlerindeki katsayı düşüklüğü ve OECD ülkeleri içinde Türkiye’deki sağlık verimliliğindeki dengelerin bozukluğunu işaret etti .
Dr. Nihat Özaydın SGK ile bağlantılı çalışan hekimlerin emekliliklerinde ek ödeme yapılmadığını bu durumun adil olmadığını belirtti.
Bundan sonraki toplantıların her ayın üçüncü haftası içinde olması önümüzdeki toplantının 24 Ekim 2024 de olması kararı ile toplantıya son verildi

 

 


Bu HABERİ Paylaş!