Özel Hekimlik Komisyonu, Yürütme Kurulu Seçimi ve Çalışma Programı Gündemiyle Toplandı


  • Eylül 19, 2024
  • 180

İstanbul Tabip Odası Özel Hekimlik Komisyonu yeni dönem yürütme kurulunu ve çalışma programını oluşturma gündemiyle 18 Eylül 2024 Çarşamba akşamı İstanbul Tabip Odası Cağaloğlu binasında toplandı.

Açılışını Oda Başkanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu’nun yaptığı toplantıda,  bir önceki dönem Özel Hekimlikten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cegerğun Polat yapılan faaliyet ve etkinlikler hakkında bilgi vererek yeni döneme taşınan konularla ilgili bilgi aktardı. 6 Ekim ve 7 Ocak yönetmelik değişiklikleri ile muayenehane hekimlerinin yaşadıkları sorunlara ve bu konudaki faaliyetlere, yürütülen hukuki ve demokratik mücadele sürecine, sağlıkta tanıtım ihlalleriyle ile ilgili düzenlemelere, özel hastanelerde çalışan meslektaşlarımızın özlük haklarıyla ilgili OHSAD ile yapılan görüşme sonuçlarına yer verdiği konuşmasından sonra Dr. Gazi Zorer söz aldı.

Özel Hekimlik Komisyonu’nun son 20 yıldaki faaliyetleri ile ilgili değerlendirmede bulunan Dr. Zorer, muayenehane hekimlerinin ayrı bir komisyon faaliyeti yürütmesi şeklindeki önerisini iletti. Yönetim Kurulu tarafından bu talebin öncelikle Yönetim Kurulu’nda ve TTB Özel Hekimlik Kolu ile de istişare edileceği iletildi. Diğer katılımcılardan da konu ile ilgili Özel Hekimlik Komisyonu bünyesinde alt çalışma grubu olarak muayenehane ve özel hastane hekimlerinin faaliyetlerini ortaklaştırabileceği yönünde görüşler sunuldu. İstanbul Tabip Odası önceki dönem Yönetim Kurulu üyelerinden Dr. Güray Kılıç, muayenehane ve özel hastanede çalışan hekimlerin yaşadıkları sorunların aslında sistemin dayattığı zorluklar nedeniyle geçişken olduğu, sebep ve yarattığı sonuçlar dikkate alındığında birbirini doğrudan etkilediği yönünde görüş aktardı.

Özel hekimlikten sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Okan Toygar, ister muayenehane ister özel hastane, vakıf üniversitesi ve diğer çalışma alanları olsun sorunların temel kaynağının hekim emeğinin değersizleştirilmeye çalışılması olduğuna vurgu yaptı.

Yeni dönem Özel Hekimlik Yürütme Kurulu seçimine geçilen toplantıda; Dr. Tamer Koldaş, Dr. Timur Batmaz, Dr. Çetin Duygu, Dr. Tülay Yarkın, Dr. Özgür Genç, Dr. Hüseyin Laletaş, Dr. Güray Kılıç Yürütme Kurulu üyesi olarak seçildiler. Seçilen Yürütme Kurulu üyelerinin TTB Özel Hekimlik Kolu bünyesinde yürütülecek faaliyetlerde de görev alması ve destek olunması yönündeki temenniler iletildi.

Yürütme Kurulu koordinasyonuyla her ayın ikinci salı akşamı komisyon toplantısı ya da doğrudan özel hekimlerin özlük haklarına ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik geniş katılımlı spesifik konulu toplantılar yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.

 


Bu HABERİ Paylaş!