Aile Hekimleri Komisyonu Yeni Döneme Hazırlanıyor


  • Eylül 12, 2024
  • 248

İstanbul Tabip Odası (İTO) Aile Hekimleri Komisyonu yeni döneme hazırlık ana gündemiyle 09 Eylül 2024 Pazartesi akşamı çevrimiçi toplantı gerçekleştirdi.

TOPLANTININ GÜNDEM MADDELERİ:

1. Vergide adalet eyleminin değerlendirilmesi

2. İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ile yapılan görüşme

3. Birinci basamak temsilci seçimlerin planlanması

4. TTB AHEK 14 Eylül 2024 tarihli toplantı gündeminin görüşülmesi

5. Aşı tereddütü ve eksik aşı sorununun görüşülmesi.

6. İş bırakma eylemleriyle ilgili ücretten kesme yargı kararının değerlendirilmesi.

Toplantıda, 27 haftadır yapılan "Vergide Adalet İstiyoruz" eylemleri tüm yönleriyle değerlendirildi. Eylemin başından beri yaşanan süreç ve değişim gözden geçirildi. Sağlık çalışanlarının sürdürdüğü Çarşamba eylemlerinin yaygınlaşması için yapılacaklar konuşuldu. Eylemin zorlu geçen yaz aylarında ara verilmeden sürdürülmüş olmasının kıymetli olduğu, çalışanlardan kesilen yüksek vergilerin adaletsizliğinin kamuoyu gündemine girmiş olmasına, toplumsal muhalefetin bu konuda duyarlı kılınmasına, motive olmasına katkı sağladığı dile getirildi. Genel olarak Çarşamba eylemlerinin başarılı olduğu, sürdürülmesinin yararlı olacağı ortak görüşü oluştu.

İTO Temsilciler Kurulu'nun yeni dönemde, iş yeri temsilcilerinin yenilenmesi programı çerçevesinde ilçe düzeyinde birinci basamak sağlık birimlerinde temsilci seçimlerinin organizasyonu için hazırlıklar yapması kararlaştırıldı.

Toplantıda, iş bırakma sonrası ücret kesintileri ile ilgili yargı kararlarının görüşüldü. Örgütlenme ve grev hakkını engelleyen, cezalandıran yargı kararlarının anayasaya ve uluslararası anlaşmalara aykırı olduğu, bu konuda hukuki ve fiili mücadele ile bu kısıtlamaların önüne geçileceği dile getirildi, bunun için yapılması gerekenler konuşuldu.

Aşı karşıtlığı ve aşı tereddüttü konusunun değerlendirildiği toplantıda, konunun daha fazla gündeme getirilmesi, özellikle Türk Tabipleri Birliği'nin önceki yıllarda hazırladığı ve TBMM'de hükümetin direnciyle yasallaşmayan aşı yasa tasarısının hayata geçirilememesi hatırlatılarak, giderek artan aşı karşıtlığına karşı mücadelenin büyütülmesi kararlaştırıldı.

Toplantının son bölümünde komisyonun yüz yüze yapacağı toplantının tarihi ve gündemi belirlendi. 14 Eylül 2024 tarihinde Ankara’da yapılacak TTB AHEK toplantısı ile ilgili hazırlıklar konuşuldu, gündem konuları değerlendirildikten sonra toplantı sona erdi.  


Bu HABERİ Paylaş!