Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Ayşegül Ovalıoğlu'nu Ziyaret Ettik


  • Mayıs 24, 2024
  • 400

İstanbul Tabip Odası (İTO) geçmiş dönem başkanı Dr. Nergis Erdoğan, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşen Yavru ve İTO geçmiş dönem yönetim kurulu üyesi Dr. Güray Kılıç’tan oluşan heyetimiz, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Ayşegül Ovalıoğlu’yla bir araya geldi.

Meslektaşımız ve üyemiz olan Dr. Ovalıoğlu’na başkan seçilmesinden dolayı tebriklerini ileten heyetimiz, öncelikle sağlık ortamının iyileştirilmesi için atılacak ortak adımları gündeme getirdi. Bakırköy ilçesindeki sağlık kurumlarının beklenen İstanbul depreminde yaşayacağı sorunları dile getiren heyetimiz, bu konuda belediye ile iş birliği içerisinde çalışma yapma kararlılığına da vurguladı.

Görüşmenin ana gündemi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi’yle ilgili ulaşım sorunu oldu. Heyetimiz, hekimler, sağlık çalışanları, hasta ve hasta yakınlarının güvenli ulaşımı için hastaneye giden yola kaldırım ve üst geçit yapılmasını talep etti. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılma kararı alınan üst geçit çalışmasını hızlandırmak için gerekli desteği sağlayacağını belirtti.

Hastanenin toplu taşımaya oldukça uzak olması, hekimlerin, sağlık çalışanlarının, hasta ve hasta yakını yurttaşların hastaneye ulaşmak için trafiğin aktığı kaldırımsız ve üst geçitsiz bir yolda uzun süre yürümek zorunda kalmaları kaza tehlikesine davetiye çıkarıyor.

İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bazı birimleri depreme dayanıklı olmadıkları gerekçesiyle Yeşilköy’de bulunan Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi’ne taşınmış, hastaneye ulaşımda yaşanan zorluklar basında da yer almıştı.


Bu HABERİ Paylaş!