6 Şubat Depreminde Yitirdiklerimizi Andık


  • Şubat 07, 2024
  • 312

6 Şubat depreminin birinci yıl dönümünde DİSK İstanbul Bölge Temsilciliği, KESK İstanbul Şubeler Platformu, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu ve İstanbul Tabip Odası, Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda anma etkinliği düzenledi.

"6 Şubat depremini unutmadık" pankartı taşınan eylem depremde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşuyla başladı. Eylemde konuşma yapan İstanbul Tabip Odası Başkanı Dr. Nergis Erdoğan, "Bu felakette sağlık sistemi de ayaklar altında kaldı. Onlarca hastane yıkıldı. Ayakta kalan aile sağlık merkezi kalmadı, yüzlerce sağlık çalışanı kaybedildi. Bunun arkasında gözü dönmüş para hırsı ve rant kavgası olduğunu biliyoruz. Sağlık sistemi de enkazın altında kaldı” dedi. Dr. Erdoğan, beklenen İstanbul depremine şu sözlerle dikkat çekti:

"HEPİNİZİ MÜCADELEYE DAVET EDİYORUM"

“Bir yandan asla unutmadan ve affetmeden, olup bitenin hesabını sorarak İstanbul depremine odaklanmak zorundayız. Bir daha aynı olayların yaşanmaması için İstanbul Tabip Odası olarak, şimdiden deprem çalışma grubu oluşturduk. Bunun içinde meslek odaları var, yerel yönetimler var ve bu halkayı çok genişletmeliyiz. Sağlık alanının bir daha enkaz altında kalmaması için hep birlikte, sizlerle birlikte çalışmak zorundayız. Biz emekçilerin durmaya hiçbir şekilde lüksü, hakkı yok. Hep birlikte bir yandan geçirdiğimiz depremin yaralarını sararak, hep birlikte önümüzdeki günlerde bir daha enkaz altında kalmamak için hazırlanmaya davet ediyorum. Hepinizi mücadeleye davet ediyorum."


Bu HABERİ Paylaş!