Emeklilikte Adalet İsteyenler Kartal Meydanı'nda Buluştu


  • Eylül 26, 2023
  • 734

Emeklilikte adalet isteyenler, emeklilikte insanca yaşam diyenler, kademeli geçiş haktır diyenler, stajyerlik ve çıraklık mağdurları Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) çağrısıyla 24 Eylül 2023 Pazar günü Kartal Meydanı’nda bir araya geldi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu "Emeklilerin bir gün bile, bir saat bile bekleyecek tahammülü kalmadı. İstedikleri zaman KDV’yi ÖTV’yi artıranlar, şirketlerin vergilerini silenler, mesele isçiye emekçiye gelince hep ‘Çalışmalar devam ediyor’ diyorlar. Emekliler bir yük değildir, emekliler bir sorun değildir. Emekli olmak bir maliyet unsuru olarak görülemez, emeklilikte insanca yaşamak haktır. Bunu sağlamak da devleti yöneten iktidarın sorumluluğudur. Biz hakkımızı direne direne, omuz omuza alacağız. Gelirde adaleti, vergide adaleti, memlekette adaleti mümkün kılacağız. Bu meydan, bu dayanışma varsa umut vardır. Haklılığımıza olan inancımızla bu meydandan aldığımız umudu bütün Türkiye’de büyüteceğiz. Emek kazanacak, biz kazanacağız. Adalet kazanacak" dedi. 

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun konuşmasından sonra sırasıyla DİSK Emekli Sen Genel Sekreteri Fikri Kalender, İstanbul Tabip Odası Emekli Hekimler Komisyonu Başkanı Dr. Erdinç Köksal, Emeklilikte Adalet Arayanlar Derneği Başkanı Mihriban Uğurlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Emekliler Federasyonu EYT-EF Başkanı Arzu Lastikçi ve Emeklilikte Adalet Arayanlar Derneği Başkanı Gökçe Kurtulmuş kürsüden miting alanına seslendi.

İstanbul Tabip Odası Emekli Hekimler Komisyonu Başkanı Dr. Erdinç Köksal konuşmasında "Başımı Ankara’ya çevirerek binlerce emekli hekim adına seslenmek istiyorum; Sayın yöneticilerimiz, bu ülke bizi okuttu, hekim olduk. Yıllarca ülkenin her köşesinde görev yaptık. Emekli maaşlarımızın, aldığımız eğitim ve yaptığımız hizmetlerin dikkate alınarak, akla, vicdana ve hekimlik mesleğine yakışır bir şekilde adil olarak düzenlenmesi, ek ödentilerin SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ve çalışan emeklilere de verilmesi için gerekli düzenlemeyi yapmanızı bekliyoruz. Lütfen yılbaşını beklemeyin, çünkü her geçen gün ölüyoruz" ifadelerini kullandı. 

 


Bu HABERİ Paylaş!