İstanbul Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’nı Ziyaret Ettik, Aile Hekimlerinin Sorunlarını Anlattık


  • Eylül 11, 2023
  • 1226

İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan, İTO önceki dönem Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Recep Koç, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimleri Kolu Üyesi Dr. Özden Güngör İTO Yönetim Kurulu ve İTO Aile Hekimleri Komisyonu adına İstanbul Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’nı ziyaret etti. Toplantıya Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Abdullah Emre Güner, Başkan Yardımcısı Dr. Tuncay Özovalı, Aşı Programları Birimi Sorumlusu Dr. Mehmet Burhan Küçükoğlu ve diğer bölüm başkanları katıldı.

Bir buçuk saat süren görüşmede aile hekimlerinin yaşadığı sorunlar konuşuldu ve ilk olarak aile hekimlerinin cari gider ödemelerinde yapılan kesintilerin sebebi soruldu. Halk sağlığı hizmetleri yetkilileri konuyu detaylı bir şekilde inceledikten sonra bilgilendirme yapacaklarının sözünü verdi.

Görüşmede laboratuvar hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar gündeme getirildi. Yetkililer laboratuvar malzemeleriyle ilgili problemlerin not edildiğini söyledi.

Soruşturma süreçlerinde başka ilçelerden atanan muhakkiklerin neden olduğu problemlerin aktarıldığı toplantıda, yetkililerden soruşturmaların sadece ilgili ilçe sağlık merkezinde yapılması gerektiği yanıtı alındı.

HPV aşısının ulusal aşı takvimine ne zaman gireceğini soran heyetimize, konuyla ilgili sistemsel çalışmaların sürdüğü cevabı verildi.

Toplantının bir diğer gündem maddesi de Covid-19 pandemisinden bu yana temin edilemeyen doğum kontrol malzemeleri ve aksamalar yaşanan kanser tarama kitleri oldu. Yetkililer doğum kontrol malzemeleri ve kanser tarama kitleriyle ilgili problemin çözülmesini beklediklerini iletti.

Heyetimiz, görüşmede yeni aile sağlığı merkezlerine duyulan ihtiyaca dikkat çekti. Yetkililer yeni aile sağlığı merkezi yapımı için önlerindeki en büyük sorunun arazi temini olduğunu söyledi.

Toplantıda Arnavutköy ilçesindeki devlet hizmet yükümlülüğü yapan aile hekimlerinin tayin sorunu da dile getirildi. Sorundan haberdar olduklarını belirten halk sağlığı hizmetleri yetkilileri sorunun bir an önce çözülmesi için bakanlıkla görüşme halinde olduklarının bilgisini verdi.


Bu HABERİ Paylaş!