Aile Sağlığı Merkezleri Kamu Binalarında Olmalıdır


  • Eylül 01, 2023
  • 678

AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ KAMU BİNALARINDA OLMALIDIR.

 ASTRONOMİK KİRA ARTIŞLARIYLA BOĞUŞAN AİLE HEKİMLERİ YALNIZ DEĞİLDİR

Aile Hekimleri Komisyonu başta Aile Sağlığı Merkezlerinde yaşanan fahiş kira artışları olmak üzere aile hekimlerinin yaşadığı sorunları konuşmak üzere 29 Ağustos 2023 Salı günü İstanbul Tabip Odası’nda bir toplantı gerçekleştirdi. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Saffet Ercan'ın ve TTB Aile Hekimleri Kol Başkanı Dr. Emrah Kırımlı'nın da katıldığı toplantıda, yaşanan ekonomik krizin ağırlığını ve astronomik kira zamlarını karşılamaktan uzak maaş zam oranıyla Aile Sağlığı Merkezleri'nde hizmet vermenin giderek imkansız hale geldiği dile getirildi. Kira artışı sebebiyle mülk sahibiyle ciddi sorunlar yaşayan ve basina da yansiyan bu sorunla ilgili Beylikduzü 14 nolu aile sağlığı merkezinde çalışan aile hekimleriyle irtibata geçilerek sorunun çözümü için kendilerine her türlü kurumsal desteğin verilmesi kararlaştırıldı. Konuyla ilgili ve diğer sorunları konuşmak için İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ile bir görüşme yapılmasına karar verildi.

Ayrıca:

-1 Ekim'de İstanbul Tabip Odası'nda yapılacak olan Temsilciler Kurulu Çalıştayı’na aile hekimlerini temsilen katılacak isimler belirlendi.

-İstanbul Tabip Odası öncülüğünde kurulan "İstanbul Depremine Yönelik Sağlık Hizmetinin Yapılanması Çalışma Grubu’na aile hekimlerini temsilen bir aile hekiminin katılımı için Aile Hekimleri Komisyonu'na duyuru yapılması kararlaştırıldı.

-Kızamık aşısı yapılmamış çocukların ve aşı reddinde bulunan ailelerin sayısının tespiti için bir anket yapılması ve bu sayede sahadaki durumun ortaya çıkarılması hedeflendi.

 


Bu HABERİ Paylaş!