Yeter Artık! Sağlıkta Şiddet Son Bulsun!


  • Ocak 20, 2023
  • 551

Sağlıkta şiddet hız kesmiyor. Gün geçmiyor ki bir sağlık çalışanı şiddete uğramasın.

Dün İstanbul Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Polikliniğinde çalışan asistan hekim meslektaşımız görevi başındayken, bir hasta yakınının şiddeti sonucu maalesef parmakları kırıldı. Üstüne üstlük bir de ölümle tehdit edildi.

Son dönemde adını “Beyaz Reform” olarak değiştirdikleri ancak özü Sağlıkta Dönüşüm Programı ile aynı olan sistem, şiddeti ortadan kaldırmak yerine körüklemiş, çalışma ortamını iyileştirmek yerine şartları daha da zorlaştırmış ve kötüleştirmiştir.
Hekimini ve çalışanını koruyamayan sağlık sistemi, mesleğimizi halk nezdinde itibarsızlaştırarak, çalışanları halkla karşı karşıya getirmiş, iş yerlerimiz güvenli ortamlar olmaktan çıkmıştır.

Geldiğimiz bu noktada meslektaşlarımız her gün, hem yaşatmanın hem de yaşamanın mücadelesini vermektedir.

Bugün Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi sağlık çalışanları, sendikaların çağrısıyla yaşanan şiddeti protesto etmek için iş bıraktı.
Sabahın erken saatlerinden itibaren hastane bahçesinde toplanan çalışanlar sağlıkta şiddeti yaratan ve önleyemeyen yetkililere seslenerek “Sağlıkta Şiddet Son Bulsun”, “Yaşamak Yaşatmak İstiyoruz” sloganları attı.

İstanbul Tabip Odası hastane temsilcilerimizin de katıldığı basın açıklamasında genç meslektaşımıza geçmiş olsun dileğinde bulunurken, hukuki sürecin takipçisi olacağımızı, bu karanlığa ve bizleri göndermek isteyen iktidara rağmen hiçbir yere gitmeyeceğimizi, görevimizin başında olacağımızı bir kez daha dile getirdik.


Bu HABERİ Paylaş!