Bağcılar Aile Sağlığı Merkezi’nde Yaşanan Şiddet Olayını Kınıyoruz


  • Aralık 27, 2022
  • 742

Bağcılar Çınar Aile Sağlığı Merkezi'nde (ASM) 20 Aralık 2022 Salı günü, ASM içinde sürekli tuvalete girip çıkan ve herhangi bir muayene işlem yaptırmak niyeti, girişimi olmayan failin hareketlerinden rahatsız olunması üzerine, bir işi yoksa dışarı çıkması yönünde ikazda bulunuluyor.

Bunun üzerine saldırgan, Dr. Mahmut Doğan'ı yumruklayarak düşürüyor ve yerde de tekmelemek suretiyle meslektaşımızı darp etmeye devam ediyor.

Yüzü gözü kanlar içinde kalan Dr. Mahmut Doğan geçici görme kaybı yaşıyor ancak neyse ki Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yapılan göz muayenesinde kalıcı bir hasar olmadığı anlaşılıyor. Meslektaşımız yapılan tedavinin ardından taburcu ediliyor.

Olayın hemen ardından İstanbul Tabip Odası olarak ASM’de çalışan meslektaşlarımızı arayarak durum hakkında bilgi aldık ve geçmiş olsun dileklerinde bulunduk.

Başta saldırıya uğrayan meslektaşımız Dr. Mahmut Doğan olmak üzere tüm ASM personeline geçmiş olsun diyor, olayın ardından gözaltına alınarak tutuklandığı bilgisini aldığımız saldırganla ilgili hukuki sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Bu dehşet verici olay vesilesiyle tüm yetkilileri bir kez daha, sağlıkta şiddete karşı en korunaksız yerlerden olan Aile Sağlığı Merkezlerinde güvenli iş ortamını sağlamak için başta ASM’lere güvenlik görevlisi istihdam etmek üzere etkin güvenlik tedbirleri almaya çağırıyoruz.


Bu HABERİ Paylaş!