CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu’nu Ziyaret Etti


  • Temmuz 23, 2022
  • 1628

19 Temmuz 2022, Salı günü gerçekleştirilen ziyarette; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı meslektaşımız ve üyemiz Dr. Canan Kaftancıoğlu, İl Başkan Yardımcısı Dt. Ahmet Gürbüz, İl Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Mete Aker ve Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer yer aldı.

İstanbul Tabip Odası (İTO) adına Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nergis Erdoğan, Genel Sekreter Dr. Ertuğrul Oruç, Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Esin Tuncay, Dr. Hacer Ayşen Yavru, Dr. Cegerğun Polat, Temsilciler Kurulu Divan Başkanı Dr. Yavuz Altunkaynak ve eski dönem Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Rukiye Ömeroğlu ile Dr. Nazmi Algan hazır bulundu.

Görüşmede hekimlerin yaşadığı sıkıntılar detaylı şekilde ele alındı. Hekimlerin alım gücünün hızla eridiği ve çalışma koşullarının günden güne kötüleştiği belirtildi. Bu sorunların altında yatan esas nedenin Sağlıkta Dönüşüm Programı adıyla uygulanan, sağlığın özelleştirildiği ve piyasalaştırıldığı politikalar olduğu ortak şekilde vurgulandı. Gelinen noktada ne hekimlerin memnun olduğu ne de vatandaşların fayda gördüğü bir sağlık sisteminin yaratıldığı tespit edildi.

Kaftancıoğlu ve CHP heyeti, geçmişte olduğu gibi bugün de İTO ile ortak çalışmaya hazır olduklarını, ellerinden gelen tüm olanakları kullanarak sağlık çalışanları için her zaman olumlu adımlar atmaya çalışacaklarını ifade ettiler.

Görüşmede ayrıca, hakkında açılan davalar sonrası cezası kesinleşen ve siyasi yasaklı durumuna düşen Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın yargının siyasallaşmış olduğunun bir göstergesi olduğu dile getirildi ve dayanışma duygularımız ifade edildi.


Bu HABERİ Paylaş!