Hasta mahpusların muayene ve tedavilerindeki ihmallere dair Başhekimliklere ve Cezaevi Müdürlüklerine İstanbul Protokolünü Hatırlatıyoruz!


  • Haziran 27, 2022
  • 1063

Sn. Ayşe Mücella Yapıcı’nın avukatı tarafından İstanbul Tabip Odası’na iletilmiş olan, sağlık sorunları nedeniyle sevkli olarak götürüldüğü hastanelerde İstanbul Protokolü ve mevcut yasal mevzuata aykırı tutum ve davranışlara maruz kaldığını bildirdiği şikâyet dilekçesine ve basına yansıyan haberlere istinaden odamız Yönetim Kurulu ve Hekimlik Uygulamaları Bürosu tarafından gerekli girişimlere başlanmıştır.

Bu kapsamda Sn. Ayşe Mücella Yapıcı ile 27.06.2022 tarihinde odamız avukatı görüşme gerçekleştirmiştir.

Ayrıca “TTB İnsan Hakları İhlalleri ile İlgili Tutum Belgesi”nin odamız üyeleri ile paylaşılmasına, ilimizdeki Başhekimliklere ve Cezaevi Müdürlükleri’ne gönderilmesine karar verilmiştir.

Ülkemizde hasta mahpusların muayene ve tedavi süreçlerine dair sorunların arttığı bu dönemde sağlık hizmetlerine erişim hakkının en temel insan haklarından olduğunun bilinciyle olası hak ihlallerine yönelik İstanbul Tabip Odası olarak gerekli mesleki sorumluluklarımızı yerine getireceğimizi kamuoyuna duyururuz.

İstanbul Tabip Odası
Yönetim Kurulu


Bu HABERİ Paylaş!