15 Haziran 2022'de G(ö)REV'deyiz!


  • Haziran 14, 2022
  • 953

Değerli Meslektaşlarımız,

Aylardır yürütülen oyalama taktiklerinin sonunda taleplerimizi karşılamayan, sağlık çalışanlarının yaşadığı krize çözüm olmayan, görüntüden ibaret bir yasa teklifi Komisyonlardan geçirilmiştir ve 15 Haziran 2022 Çarşamba günü Meclise getirilecektir.

Sağlık alanında bulunan tüm örgütler ile yaptığımız uzun görüşmeler sonrası bu yasa teklifine karşı 1 günlük g(ö)rev eylemi ile itiraz edilmesi konusunda, çağrıcı tüm kurumlar ile merkezi düzeyde hemfikir olunmuştur.

G(ö)REV etkinliğimizde acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımına devam edilecektir. Ayrıca bu süreçte COVID-19 veya COVID-19 şüphesi ile sağlık kurum ve kuruluşlarına yapılacak başvurular geri çevrilmeyecek, COVID-19 ile ilgili işlemler sürdürülecektir. Sayılan hususlar dışında ise sağlık hizmeti verilmeyecektir.

Gerçekleştirilecek G(ö)REV etkinliği ile ilgili Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından hazırlanan bilgi notları ekte bilgilerinize sunulmuştur.


Ayrıca Başhekimlere gönderilen yazı örneğini ekte görebilirsiniz.

Katkı ve katılımınızı bekliyor, hepimize kolay gelsin diyoruz.

 

İSTANBUL TABİP ODASI

YÖNETİM KURULU

 

15 Haziran G(ö)rev Eylemine Dair Hukuki Bilgilendirme Notu-1 İçin Tıklayınız

15 Haziran G(ö)rev Eylemine Dair Bilgilendirme Notu-2 İçin Tıklayınız

Pankart  İçin Tıklayınız

Başhekimlere Gönderilen Yazı İçin Tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!