Düş Gezileri “Bir Rehberin Gözü İle Çatalhöyük” E-Turu İle Devam Etti


  • Haziran 11, 2022
  • 508

İstanbul Tabip Odası (İTO) olarak üyelerimizle bulundukları yerden tarihi, kültürel ve sanatsal özellikleriyle düş gezileri yapmayı sürdürüyoruz.

Seyahat olanaklarının kısıtlandığı pandemi koşullarında başladığımız düş gezilerinde, isteyip de gidemediğimiz yerlere oturduğumuz yerden gidebilmiş, konusunda uzman rehber ve danışmanların rehberliğinde ülkede ve dünyada merak ettiğimiz diyarları gezip görme tanıma fırsatı bulmuştuk.

Yüz yüze gezilere de başlayacağımız önümüzdeki dönemde E-turlara yine aynı şekilde devam edeceğimizi duyururuz.

Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz E-Tur Düş Gezileri programının son durağı 8 Haziran 2022, Çarşamba akşamı Çatalhöyük oldu.

Üyelerimiz, anlatıcı Hakkı Kaya Ocakaçan’ın rehberliğinde Çatalhöyük’te yürütülen kazıların başkanı Arkeolog Ian Hodder’ın araştırmasını, 9000 yıllık bu uygarlığın gizli kalmış yönlerini gezip gördü ve Çatalhöyüklüler’in neden ölülerin kafataslarını mezardan çıkardıklarına, yeme içme alışkanlıklarına, dini inançlarına ve daha pek çok ilginç ayrıntıya dair bilgi edindi.     

İstanbul Tabip Odası üyelerinin ücretsiz katılım sağladığı insana dair yaşamsal yolculukların durağı E-Tur Düş Gezileri birbirinden keyifli ve heyecan verici programlarla önümüzdeki aylarda da devam edecek.

 


Bu HABERİ Paylaş!