Yüzlerce Vatandaş İnsan Zinciri Oluşturdu: Etfal’i Geri İstiyoruz!


  • Aralık 13, 2021
  • 727

122 yıllık tarihi olan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin parçalanarak başka semtlere taşınmasına karşı mücadele eden ve İstanbul Tabip Odası (İTO) olarak bileşeni olduğumuz Şişli Etfal Dayanışması “Etfal’i Geri İstiyoruz” çağrısıyla bir buluşma gerçekleştirdi.

11 Aralık 2021, Cumartesi günü Şişli Cevahir AVM önünde yapılan eylemde yüzlerce vatandaş buluştu. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de katılarak destek verdi. Eyleme İTO adına Yönetim Kurulu üyemiz Dr. Recep Koç, Denetleme Kurulu üyemiz Dr. Nazmi Algan, Şişli Etfal temsilcimiz Dr. Betül Kaygusuz, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi temsilcimiz Dr. Yasemin Özel ve Dr. Ahmet Özdemir katıldı.

Dr. Nazmi Algan etkinlikte yaptığı konuşmada; bu süreçte hem vatandaşların hem de sağlık çalışanlarının mağdur olduğunu, vatandaşların gidecek hastane bulmakta, randevu almakta sorun yaşadıklarını dile getirdi ve bölgenin, İstanbul’un önemli sağlık merkezlerinden biri olan Şişli Etfal Hastanesi’nin Okmeydanı, Göztepe ve Kartal örneklerinde görüldüğü gibi bir an önce yerinde yenilenmesi ve bölge halkına hizmet edecek yeni bir hastane inşa edilmesi gerektiğini dile getirdi. Sağlık hizmetlerindeki piyasalaşmaya dikkat çekerek, sağlığın kamusal bir hizmet olarak yapılandırılmasının önemini vurguladı.

Şişli Etfal Dayanışması adına yapılan açıklamada; depreme karşı güçlendirilme yapılacağı iddiasıyla hastanenin bazı bölümlerinin Seyrantepe ve Sarıyer’e taşınmasının birçok hastanın ve sağlık çalışanının mağduriyet yaşamasına sebep olduğu ve bölgede kamusal sağlık hizmetinin çöktüğü vurgulandı. Hastanenin tasfiye edilmesine, 36 bin 525 metrekarelik arazinin rant ve çıkar amaçlı başka projeler için kullanmasına karşı çıktıklarının altı çizilerek, Etfal’i eski yerinde istedikleri vurgulandı.

Açıklamada şu görüşler ifade edildi:

“Etfal’in Şişli’de kalması için mücadele yürütürken özellikle vurguladığımız bir husus vardı: Eğer Etfal kapatılır, Seyrantepe ve Sarıyer’e taşınırsa Şişli’de ve bölgede kamusal sağlık hizmeti çöker demiştik. Bölgede devlet hastanesi olarak sadece Okmeydanı Şehir Hastanesi kalır, yığılma yaşanır ve bölgenin artan sağlık yükünü taşıyamaz demiştik. Tam da dediğimiz yaşanıyor bugün. Şişli’de sağlık sistemi çökmüş durumda (…) Şişli Etfal Hastanesi, yerinde yeniden yapılsın. Tam teşekküllü bir ihtisas hastanesi olarak halka hizmet sunmaya devam etsin. Etfal’siz bir Şişli düşünülemez. Sağlık hakkımızın gasp edilmesine göz yummayacağız. Etfal’in yerinde ve yeniden inşa edileceğinin söz ve güvencesi verilinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz. ‘Hastanemizi geri istiyoruz. Etfal’i geri istiyoruz.’”

Açıklamanın ardından yurttaşlar ve platform üyeleri buluşmayı geniş insan zinciri oluşturarak sonlandırdılar.


Bu HABERİ Paylaş!