İBB Spor A.Ş Tarafından Aralık Ayından İtibaren Sağlık Raporu İstenmeyecek, Beyan Yeterli Sayılacak


  • Ekim 21, 2021
  • 2505

İstanbul Tabip Odası (İTO) olarak aile hekimlerinin yükünü artıran sağlık raporu talebi konusunda İBB Spor A.Ş. Genel Müdürü Renay Onur ile 15 Haziran 2021 tarihinde görüşme yapılmıştı. Renay Onur yapılan görüşmede; özel bir şirket ile yapılan sözleşmenin yürürlükte olduğunu, üç ay sonra sözleşmenin biteceğini, sonrasında kayıt sırasında beyan formunun doldurulmasını yeterli sayacaklarını, rapor talebinde bulunmayacaklarını belirtmişti. Tesisler Müdürü Cenk Metin Tezerdi de yönetmeliğe uyulacağını, mevzuata göre haklı olduğumuzu, pandemi döneminde aile hekimlerine yük getirecek taleplerden kaçınılması gerektiğini, sözleşme bitiminde beyan sistemine geçeceklerini, bundan sonra böyle bir sorunun söz konusu olmayacağını söylemişti.

İstanbul Tabip Odası olarak süreci takip etmeyi sürdürdük. İTO Yönetim Kurulu üyesi Dr. Recep Koç İBB Spor A.Ş Tesisler Müdürü Cenk Metin Tezerdi ile yeni bir görüşme yaptı ve rapor talebine ilişkin bilgi aldı. Verilen bilgide pandemi sebebiyle tesisler yaz boyunca kapalı kaldığı kaldığından, özel şirketin hak kaybına uğradığı, bu yüzden sürenin üç ay daha uzatıldığı, ancak Aralık 2021 tarihinden itibaren, başvurularda sağlık raporu yerine, kişinin yazılı beyanının yeterli olacağı belirtilmiştir.

Görüşme karşılıklı iyi dileklerle sona erdirildi.

İlgili haber linki aşağıdadır:
https://www.istabip.org.tr/6670-girisimlerimiz-sonuc-verdi-aile-hekimleri-ibb-tarafindan-istenen-spor-raporu-yukunden-kurtuluyor.html


Bu HABERİ Paylaş!