Asistan ve Genç Uzman Hekim Komisyonumuz Hastane Ziyaretlerini Sürdürüyor


  • Eylül 27, 2021
  • 1430

İstanbul Tabip Odası (İTO) Asistan ve Genç Uzman Hekimler Komisyonu asistan hekimleri görev yaptıkları hastanelerde ziyaret etmeye devam ediyor. Sorunların ve taleplerin dinlendiği, çözüm önerilerinin konuşulduğu bu ziyaretlerde asistan hekimlerle diyalog daha da güçleniyor.

Komisyonumuz son olarak Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyrantepe ve Sarıyer yerleşkelerini ziyaret etti. Ziyarete Komisyon üyelerimiz Dr. Betül Kaygusuz Değer ve Dr. Fikret Çalıkoğlu katıldı. Görüşmelerde taşınmış ve bölünmüş bir hastanede çalışıyor olmanın asistan hekimlerin iş yükünü arttırdığı, uzmanlık eğitiminin niteliğini düşürdüğü gerçeği bir kez daha gözlendi.

Sarıyer yerleşkesinde çalışan ve Seyrantepe binasında da görevlendirilmek istenen, bu duruma karşı mücadele yürüten pediatri asistanı arkadaşlarımız da ziyaret edildi.

Asistan hekimlere TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu tarafından hazırlanan “Asistan Hekimin Hakları Var” kitapçığı dağıtıldı. TTB ve İTO iletişim bilgileri, sosyal medya hesapları paylaşıldı.


Bu HABERİ Paylaş!