Girişimlerimiz Sonuç Verdi: İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor Tesislerine Başvurularda Sağlık Raporu İstemeyecek


  • Haziran 22, 2021
  • 6738

İstanbul’daki aile hekimlerinin yükünü artıran; İBB Spor AŞ bünyesindeki tesislerden faydalanmak, etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlara sağlık raporu düzenlenmesi konusundaki girişimlerimiz sonuç verdi. Konuyla ilgili sorun ve taleplerimizi aktarmak üzere İBB Spor A.Ş Genel Müdürü Renay Onur’u ziyaret ettik.

15 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşen ziyarette İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Recep Koç,  İTO Aile Hekimleri Komisyonu Eş Başkanları Dr. Bilge Atlas Kaplan ve Dr. Saffet Ercan hazır bulundu. Toplantıya Spor A.Ş Tesisler Müdürü Cenk Metin Tezerdi de  katıldı.

Ziyarette İBB spor tesislerinden yararlanacaklardan istenen sağlık raporları için aile hekimlerine yoğun başvuruların olduğu, oysa ki 14 Aralık 2019  Tarih ve 30978 Sayılı Gençlik ve Spor Bakanlığı Sporcu Lisans, Vize Ve Transfer Yönetmeliği ile Sağlık Bakanlığı 20.10.2020 tarih ve 54567092-010.04-4959 sayılı makam oluru ile aynı tarihte yürürlüğe konulan; Sağlık Raporları Usul Ve Esasları Hakkında Yönerge’de sadece lisans çıkarılacak sporcular için aile hekimlerine rapor düzenleme yetkisi verildiği dile getirildi. Mevzuata göre bu tür spor salonlarında beden eğitimi ve spor faaliyetlerine katılacaklardan sağlık raporu istenmesinin uygun olmadığı, beyan karşılığı spor kartı verilmesinin yeterli olacağı belirtildi.

Spor A.Ş Genel Müdürü Renay Onur, komisyonumuzun randevu başvurusundan sonra durumun incelendiğini, şu an için bir şirket ile yapılan sözleşmenin yürürlükte olduğunu, tesislerinde düşük bir ücret karşılığı spor raporu verildiğini, üç ay sonra sözleşmenin biteceğini,  sonrasında kayıt sırasında beyan formunun doldurulmasını yeterli sayacaklarını, rapor talebinde bulunmayacaklarını belirtti. Tesisler Müdürü Cenk Metin Tezerdi de mevzuata göre haklı olduğumuzu, bu pandemi döneminde aile hekimlerine yük getirecek taleplerden kaçınılması gerektiğini, sözleşme bitiminde beyan sistemine geçeceklerini, bundan sonra böyle bir sorunun söz konusu olmayacağını söyledi.

Görüşme karşılıklı iyi dileklerle sonlandırıldı.


Bu HABERİ Paylaş!