İşgalci İsrail Devletine Karşı, Filistin Halkının Yanındayız


  • Mayıs 16, 2021
  • 1539

İsrail Devleti tarafından işgal altında tutulan Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah mahallesinde yaşayan Filistinlilerin evlerinin boşaltılmak istenmesi üzerine başlayan olaylar, güvenlik güçlerinin Mescidi Aksa’da nöbet tutan Filistinlilere göz yaşartıcı kimyasal ajanlar, plastik mermi ve ses bombası kullanarak yaptığı saldırı ile yeni bir boyut kazandı. Filistin halkına yapılan haksız saldırı devam ederken İsrail güvenlik güçleri yaralılara yardım eden Filistin Kızılay ekiplerine de saldırarak savaş ve insanlık suçu işledi. Daha sonra İsrail devleti, asker-sivil ayrımı yapmaksızın Gazze’ye çok yoğun bir hava saldırısı başlattı. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 10 Mayıs'tan bu yana İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 41’i çocuk, 23'ü kadın olmak üzere 145’e, yaralı sayısının ise 1100'e yükseldiği bildirildi.

İşgalci İsrail devletinin Filistin halkına yaptığı bu saldırıların hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Başta ABD olmak üzere emperyalist ülkeler tarafından desteklenen ve kışkırtılan bu saldırılar, 70 yıldır aynı taktiklerle örgütlenmiş ve bugüne değin on binlerce Filistinlinin ölümüne yol açmış, yüz binlerce Filistinli de yaralanmış, yerlerinden, yurtlarından ayrılmak zorunda kalmıştır.

Filistin halkının işgale karşı verdiği bu haklı ve meşru mücadele İsrail devletinin ve başta ABD olmak üzere onu destekleyen emperyalizminin kaba kuvveti ile engellenemez. Geçmişte olduğu gibi bugün de Doğu Kudüs’te, Gazze’de savunmasız halka saldıran ve onları öldüren işgalci İsrail, Filistin topraklarında kendi meşruiyetini sağlayamayacaktır.

İstanbul Tabip Odası olarak Filistin halkı ile dayanışma duygularımızı ilan ediyor, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası toplumu da Filistin halkına yönelik zulme karşı etkin ve samimi tutum almaya, barış ve adaleti sağlamaya çağırıyoruz.;

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU

 


Bu HABERİ Paylaş!