“Şişli Etfal Kapatılmasın” Talebinin Takipçisiyiz


  • Nisan 29, 2021
  • 679

İstanbul Tabip Odası’nın (İTO) da bileşenleri arasında yer aldığı Şişli Etfal Dayanışması “Şişli Etfal Kapatılmasın, Yerinde Yapılansın” talebiyle yeni bir basın açıklaması düzenledi.

Şişli Etfal Dayanışması bileşenleri, sağlık çalışanları, esnaf ve vatandaşların katılımıyla 29 Nisan 2021, Perşembe günü Şişli Etfal EAH Konferans Salonu önünde yapılan basın açıklamasına Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve İTO Denetleme Kurulu üyesi Dr. Nazmi Algan da katıldı.

Basın açıklamasını İTO Hastane Temsilcisi Dr. Betül Kaygusuz okudu. Yapılan açıklamada şu görüşler dile getirildi:
“Bugün bizler Şişli Etfal Dayanışması olarak yine hastanemizin tam da olması gerektiği yerde toplanmış bulunuyoruz. Şişli Etfal Hastanesinin yerinde yapılandırılması güvence altına alınıncaya kadar da burada var olmaya devam edeceğimizi belirtmek isteriz.
Son buluşmamızdan bugüne ‘Sağlık Hakkıma Dokunma’ ve ‘Etfal Yenilensin Yerinde Kalsın’ sloganlarını daha çok duymaya, pankartlarımızı daha sık görmeye başladık. Yetkililer bu taleplere kulaklarını tıkıyor olabilir ancak bizler halkın Etfal’in taşınmaması konusunda ne kadar ısrarcı olduğunu biliyoruz. Bugün burada olmasa da desteğini bize ileten birçok kişinin de varlığını sizlerle paylaşmak isteriz.

Dün burada Doğa İçin Sanat Derneği üyelerince sağlık hakkı talebimiz için gerçekleştirmesi planlanan resim atölyesi güvenlik güçlerince engellenmek istendi. Yapılan görüşmeler sonucunda etkinliği gerçekleştirmeyi başarabildik. Soruyoruz size? Fırça ve tuvalden mi çekiniyorsunuz? Sağlık hakkımızın gaspına karşı verdiğimiz bu içten ve kararlı mücadeleden mi?
Şişli Etfal’in tam teşekküllü bir hastane olarak yerinde yapılandırılması konusunda sorularımızı sormaya devam ediyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü’ne yaptığımız ziyarette de hastanemizin akıbetini sorduk ve taleplerimizi bildirdik. Şişli Etfal’in yerinde eski dokusunu koruyacakları bir hastane yapılması konusunda kamuoyu nezdinde bir güvence verilmeli, proje ayrıntıları derhal paylaşılmalıdır.

Pandeminin seyri ile beraber nitelikli kamusal sağlık hizmetine ulaşımın ne denli önemli olduğunu bir kez daha gördük. Bir gecelik hastane yatışını fahiş fiyatlarla ücretlendiren özel hastanelere karşı Şişli Etfal bölgenin özellikle dar gelirli insanları için önemini korumaktadır. Ve bunun böyle olmaya devam etmesi gerekliliği ortadadır.

Pandemi kısıtlamaları nedeniyle sizlerle bir süre yüzyüze buluşamayacak olabiliriz ancak bizler her platformdan her fırsatta sesimizi duyurmaya, Şişli Etfal’in yerinde yapılandırılması talebimizi dile getirmeye ve bu sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Etfal Yapılsın, Yerinde Kalsın.”


Bu HABERİ Paylaş!