Özel Akgün Tem Hastanesi Hekimlerin, Sağlık Çalışanlarının Ücretlerini Ve Tazminat Haklarını Gasp Etti!


  • Kasım 23, 2018
  • 4160

Değerli Üyemiz,

İkitelli – Küçükçekmece’de faaliyet gösteren "Özel Akgün TEM Hastanesi" sahipleri hekimler ve diğer sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını ödemeden, hastane içindeki tüm mal varlığını kaçırarak hastanenin kapısına kilit vurdu. 

Özel sağlık sektöründe hekimler yine emeklerinin karşılığı ücretleri, hakedişleri ödenmeden, tek taraflı ilişkilerinin kesilmesinden doğan tazminat hakları yok sayılarak işsiz kaldılar.

Bugüne dek özel sağlık sektöründe hekim ücretlerinin çeşitli bahanelerle gasp edildiği/ kesildiği, ödeme süresinin uzatıldığı/yok sayıldığı ya da ücretlerin ödenmediğine ilişkin Odamıza iletilen şikayetler Yönetim Kurulumuz ve Özel Hekimlik Komisyonumuz tarafından yakından takip edilerek, meslektaşlarımıza gerekli hukuksal ve örgütsel destek sağlanmaktadır. Ayrıca hekimlere ve sağlık çalışanlarına mağduriyet yaratan özel sağlık kuruluşları da resmi makamlara bildirilmektedir. 

Ne yazık ki önümüzdeki günlerde daha da artacağı görülen bu tür hak kayıplarına karşı emeğimizi savunmanın tek yolu dayanışma ve meslek örgütümüzün çatısı altında mücadeleden geçmektedir.

Meslektaşlarımızın her açıdan büyük kayıplarla karşı karşıya kalmamaları için özel sağlık kuruluşlarında bu tür sorunlarla karşılaştıklarında hızla İstanbul Tabip Odası Özel Hekimlik Komisyonu’yla iletişime geçmelerini bekliyoruz.

Birlik, mücadele ve dayanışma duygularımızla.

İSTANBUL TABİP ODASI

 


Bu HABERİ Paylaş!