Direnişteki Ayfer Dışkaya’ya Dayanışma Ziyareti


  • Ocak 12, 2018
  • 1483

Kısa süre önce (DİSK/Dev Turizm-İş sendikasına üye olmasının ardından) Ayfer Dışkaya çocuklarının rahatsızlığı nedeniyle işe gelmemesi gerekçe gösterilerek işten çıkartıldı; üstelik bu durumu şirket yetkililerine bildirmiş olduğu halde.

Ayfer Dışkaya iki kez emekçi olduğu bu sistemde sendikal haklarına ve çalışma haklarına aldırılmaksızın işsiz bırakıldı ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bu haksızlığın giderilerek işe alınması için 30 gündür direniyor.

İstanbul Tabip Odası Kadın Komisyonu, İşyeri Hekimliği Komisyonu üyelerinden oluşan bir heyet, 11 Ocak 2018, Perşembe günü 12.30’da Ayfer Dışkaya’ya dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ayfer Dışkaya, yapılan  dayanışma ziyaretinden son derece mutlu olduğunu belirtti ve bu haksız işten çıkartmaya sessiz kalması halinde başka insanların da aynı hukuksuzlukla işten çıkartılacağını, bu yüzden direnmeye karar verdiğini dile getirdi.

Heyetimiz ise Ayfer Dışkaya’nın sürdürdüğü direnişin, haksız-hukuksuz şekilde işlerinden, kurumlarından koparılan tüm çalışanlar için yol gösterici, cesaret ve ilham verici olduğunu, sendikal haklar ve çalışma haklarını savunmak için gerçekleştirdiği direnişte yanında olduğumuzu belirtti ve Ayfer Dışkaya'nın bir an önce işine iade edilmesini talep etti. 


Bu HABERİ Paylaş!