Yıldız’ımızı Sonsuzluğa Uğurladık…


  • Aralık 14, 2017
  • 16799

İşçi dostu, ezilenlerin avukatı ve hekimi, insan sevdalısı, doğa sevdalısı, arkadaş, yoldaş, sırdaş Yıldız Ertuğ Ünder’i sonsuzluğa uğurladık.

13 Aralık 2017 günü hayatını kaybeden arkadaşımız için aynı gün 17.00’da, yıllarca birçok komisyonunda, kurulunda, etkinliğinde ilmek ilmek emeğinin olduğu İstanbul Tabip Odası’nın Cağaloğlu binası önünde kitlesel bir uğurlama töreni gerçekleştirildi.

Törene, Yıldız’ımızın yüreğinin, emeğinin değdiği yüzlerce insan katıldı; davasını üstlendiği taşeron işçiler, kurucusu olduğu İşçi Sağlığı İş Güvenliği Meclisi’nden aktivistler, iyi, güzel bir dünya için birlikte mücadele yürüttüğü hekim arkadaşları, avukat arkadaşları bu kez Yıldız’ımız için biradaydılar, omuz omuzaydılar.

Dr.Yıldız Ertuğ Ünder’in yine bir hekim olan eşi, can yoldaşı Dr. Erol Ünder uğurlama öncesinde bir konuşma yaptı:

“Yıldız’ımdan, Yıldız’ımızdan bahar selam herkese. Arkadaşım, dostum, güzelliğim Yıldız her zaman emekten, ezilenden yana oldu. En karmaşık dönemlerde bile asla çelişkiye düşmedi. Dostlarını özenle ve incitmeden sevdi. Şiirleri, türküleri sevdi, çiçekleri sevdi, ağaçları sevdi, böcekleri sevdi, en çok da denizleri ve dağları sevdi. Türküleri sevdiği gibi insanları sevdi. İnsan hakları alanında da bir şeyler yapabilmek için tıbbın yanında hukuku da bilmesi gerektiğine inandı ve avukat oldu. Paternalist bir hekimliği asla onaylamadı; hastasına zaman ayırmadan, öyküsünü öğrenmeden, ne iş yaptığını sormadan, sistemik muayenesini yapmadan, tetkiklerle, ileri teknolojiyle tanı, teşhis konamayacağını Yıldız’ımdan öğrendim. Her zaman insanları, doğayı sevdi, saygı duydu. Dönem dönem aramızdaki konuşmalarda; yarın ölürsem yaşadıklarımdan, yaptıklarımdan pişmanlık duymadığımı, mutluluğu yaşadığımı dostlarım bilsin isterim derdi. Dostlarını, yoldaşlarını çok sevdi, her zaman onları özenle sevdi. Dostlarının, yoldaşlarının türkülerle uğurlamasını dilediğini söylerdi. Sevgiyle, dostlukla canım sevdiğim, yoldaşım, arkadaşım, Yıldız’ım güle güle…”

Uğurlama töreninde TTB Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez, TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu, Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Güneş Cengiz konuşmalar yaptılar ve Av.Dr.Yıldız Ertuğ Ünder’in bıraktığı izleri, emek verdiği çalışmaları, yüzlerce, binlerce insanın hayatına değen katkılarını söze döktüler.

Törende Yıldız’ımızın arzu ettiği gibi dostları onu deyişlerle, türkülerle uğurladılar. Ozan Nevzat Karakış’ın dillendirdiği, o tutkunu olduğu türkülerle memleketi İzmir’e uğurlandı Yıldız Ertuğ Ünder.

Dostları onu sonsuzluğa uğurladılar, yüreklerinin en kıymetli köşesine sakladılar.

Artık İstanbul Tabip Odası’nın salonlarında, ezilenin hakkını aramak için koşturduğu mahkeme koridorlarında, emek mücadelesi verilen her yerde onun insancıl, emekten, ezilenden yana sesi, soluğu, sözleri saklı kalacak.

Yıldız’lar yoldaşımız bizim…


Bu HABERİ Paylaş!