TRT Çocuk Dergisi'ndeki Hekimlere Yönelik Haksız İfadeler İçin Düzeltme Ve Özür Talebi


  • Temmuz 18, 2017
  • 1512

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, TRT Genel Müdürlüğü'nce yayımlanan TRT Çocuk Dergisi'nin Temmuz 2017 sayısının 46-49. sayfalarında yer alan, Nefise Atçakarlar tarafından yazılan İbni Sina ile ilgili görsel anlatımın içeriğindeki hekimlere yönelik haksız ifadelerle ilgili olarak TRT Genel Müdürlüğü'ne ve Dergi Editörlüğü'ne yazı gönderdi.

TTB Merkez Konseyi tarafından 17 Temmuz 2017 tarihinde ilgililerine gönderilen yazıda, söz konusu anlatımda İbni Sina'nın koruyucu hekimliğe verdiği önemi öven yaklaşımlardan sonra, anlatım bütünlüğü ve konuyla ilgisi olmayan bir şekilde hekimleri ve hekimlik mesleğini kötüleyen ifadelere yer verildiği belirtilerek, bu ifadelerin okuyan kişinin zihninde önemli bir güvensizlik doğurabilecek nitelikte olduğuna dikkat çekildi.

Yazıda, hasta-hekim ilişkisini zedeleyecek, sağlık hizmetlerinde sorunlar yaratabilecek bu tür ifadelerin kavramların zihinlerinde yeni yeni şekillendiği bir yaş grubuna, çocuklara yönelik bir dergide yer almasının ayrıca önemli sorunlar yaratabileceğine işaret edildi.

Söz konusu ifadelerin hekim kamuoyunun haklı tepkisini çektiğine yer verilen yazıda, konuyla ilgili olarak hekimlerden özür dilenmesi ve düzeltme yapılması, düzeltmenin TRT'nin internet sitesinde ve derginin basılacak ilk sayısında yayımlanması istendi.  

Yazıda, "Sağlık hizmetinde özveriyle görev yapan meslektaşlarımızın hastaların yanlış anlaşılmadan kaynaklanan tepkileriyle karşılaşmalarına neden olabilecek bu tür yayınlardan kaçınılması için daha dikkatli olunmasını talep ederiz" denildi.

TRT Genel Müdürlüğü'ne gönderilen yazı için...

TRT Çocuk Dergisi Editörlüğü'ne gönderilen yazı için...


Bu HABERİ Paylaş!