Aile Hekimliğinde İzinlerinde Karmaşa...Yama Politikaları Devam Ediyor


  • Haziran 09, 2017
  • 2463

Silivri temsilciliğimiz 8 Haziran 2017 tarihinde Silivri’de çalışan birinci basamak hekimlerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi.Silivri Öğretmen Evi’nde yapılan toplantıda,16 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği değişikliği, yıllık izinlerde yaşanan sorunlar, defin nöbet uygulamaları, ücret ve özlük haklarda yaşanacak sorunlar, sağlık çalışanlarına yönelik durmak bilmeyen şiddet değerlendirildi. Toplantı, Silivri ilçesi birinci basamak temsilcimiz Dr. Ersin Gökpınar’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Gündeme ilişkin gelişmeleri bir sunumla özetleyen ilçe temsilcimiz ve TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Fethi Bozçalı, 'Sağlık Bakanlığı’nın, birinci basamakta yaşanan sorunları daha da artıracak adımlar atmaya devam ettiğini; bunu aile hekimliği uygulama yönetmelik değişikliğiyle ve izinlerde yaşanan karmaşayla bir kez daha görüldüğünü, sistemi yama politikalarıyla onarmanın artık mümkün olmadığı' görüşlerini dile getirdi.

TTB Aile Hekimliği Kolu’nun Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği ile ilgili yaptığı açıklama için: http://www.ttb.org.tr/index.php/Haberler/ahyonetmelik-6702.html


Bu HABERİ Paylaş!