Cerrahpaşa Asistan Hekimleri Yönetim Kurulumuzu Ziyaret Etti


  • Mayıs 03, 2017
  • 3502

Cerrahpasa Tıp Fakültesi’nde geçtiğimiz hafta, hasta yakınlarının çocuk acil asistanını darp etmesi üzerine mağduriyet yaşayan asistan hekimler Odamız Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.

Yönetim Kurulu, Temsilciler Kurulu Üyeleri ve Hukuk Danışmanımız Av. Meriç Eyüboğlu’nun da yer aldığı görüşmede, şiddet olayı sonrasında yaşanan süreç ele alındı. Görüşmede; hastanede güvenlik tedbirlerinin oldukça zayıf olması sebebiyle son yıllarda çok sayıda şiddet olayının yaşandığı dile getirildi. Asistan hekimler Cerrahpaşa Tıp Fakültesi asistanları olarak bu durumla ilgili şikayetlerini iletmek üzere BİMER’e ilettiklerini ancak fakülte yönetiminin engelleyici tavrıyla karşılaştıklarını belirttiler. Asistan hekimler hakları ve talepleri konusunda bilgilendirilmek istediklerini ifade ettiler.

Şiddetin önüne geçilmesi talebinin çalışan sağlığı ve güvenliği için olmazsa olmaz olduğunu belirten Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Muzaffer Başak ve Dr. Melahat Cengiz sağlıkta şiddetin giderek tırmandığını, bu durumun Sağlıkta Dönüşüm Programı ile yaşanan hekim emeğinin değersizleşmesinin sonucu olduğunu vurguladılar. TTB’nin sağlıkta şiddetin önlenmesi yönündeki önerilerinin yanı sıra şiddet uygulayanlara verilen cezaların da artırılmasını talep ettiğini, yasa taslağının meclise sunulduğunun bilgisini paylaştılar. Ancak gereken önlemlerin alınmaması halinde hekimlerin can güvenliğini sağlamak yönünde her türlü hukuki destekte bulunulacağını ifade ettiler.

Av. Meriç Eyüboğlu ise şiddet olayı ve sonrası için çeşitli hastanelerde hukuki hak ve kazanımlar elde edildiğini belirterek bu konudaki örnekleri paylaştı.

TK Divan Başkanı Dr. Tülay Erkan da asistan hekimlerin taleplerinin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Ziyaretten memnun kaldıklarını ve mücadeleye devam edeceklerini söyleyen CTF asistan hekimleri daha çok işbirliği içinde olacaklarını ve yeniden bir araya geleceklerini belirttiler.

 


Bu HABERİ Paylaş!