Emekli Hekimlerin Yaşam Rengi Paneli


  • Mart 13, 2015
  • 3112



Tıp Haftası kapsamında Emekli Hekim Komisyonumuz tarafından düzenlenen “Emekli Hekimlerin Yaşam Rengi” panelinde sorunlar, talepler ele alındı yapılan çalışmalar meslektaşlarımızla paylaşıldı.

10 Mart 2015 günü Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele emekli hekimlerimizin ilgisi yoğun oldu. Panelde moderatörlüğü TTB Emekli Hekim Kolu Başkanı Op. Dr. Erdinç Köksal yürütürken, Prof. Dr. Ahmet Ertan Tezcan, Prof. Dr. Nevzat Doğan, Op. Dr. Yavuz Ceylan, Uz. Dr. Ümit Deniz Keskinler konuşmacı olarak yer aldılar.

Panel öncesinde Dr. Semra Kürkçüoğlu (solist), Dr. Ali Rıza Kürkçüoğlu (kanun), Dr. Bülent Keskinler (keman) ve Dr. Erhan Özden (ney) seslendirdikleri Türk Sanat Müziği parçalarıyla izleyenlere doyulmaz bir müzik ziyafeti sundular.

Sunuculuğunu Dr. Fahri Güngör’ün yaptığı panelde yapılan konuşmalarda, zorlu bir eğitimin ardından, zorlu koşullarda çalışma hayatına atılan hekimlerin emeklilikte insanca yaşamaya yetecek ücretlerden, güvenli, huzurlu bir yaşlılık ortamından mahrum bırakıldıkları dile getirildi. Hekimlere de kimi meslek gruplarının sahip olduğu hekimevi, huzurevi gibi olanaklar yaratılması gerektiği, hekim ücretlerinin emekliliğe de yansıyacak şekilde iyileştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Bu taleplerin karşılanmasının kişisel çabalara bırakılamayacağı, hükümetin hekimlerin çalışma koşullarını, ücretlerini emekliliğe de yansıyacak şekilde düzenlemesi gerektiği dile getirildi. Hekim milletvekilleriyle ve sağlık yöneticileriyle bu yönde yapılan görüşmelere ilişkin bilgilendirme de izleyenlerle paylaşıldı.


Bu HABERİ Paylaş!