“Çocuk İşçiliği” Konulu Atölye Çalışması İstanbul Tabip Odası’nda Yapıldı


  • Haziran 17, 2014
  • 2886



Gönüllü akademisyen, sendika, meslek odası, dernek ve insiyatifin bir araya gelerek oluşturduğu ve son dönemde “işçi ölümlerini ve meslek hastalıklarını” görünür kılan raporlarıyla gündeme gelen İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG Meclisi) Haziran ayında “Çocuk İşçiliğine Karşı Mücadele Günü” kapsamında çocuk işçiliğini engelleyebilmek için bir dizi etkinlik yaptı.

Bu kapsamda konunun muhatabı kurum ve kişilerin katılımıyla “ÇOCUK İŞÇİLİĞİ” atölye çalışmasını da 14 Haziran 2014 Cumartesi günü İstanbul Tabip Odası ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

İstanbul Barosu, DİSK, SES Sağlık Emekçileri Sendikası, Eğitim-Sen 6.no.lu Şube, Gündem Çocuk Derneği, Toplumsal Dayanışma İçin Psikologlar Derneği, Sosyal Pediatri Derneği, Çekirdek Çocuk Derneği, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, İstanbul Tabip Odası Çocuk Hakları Komisyonu temsilcileri ve konuyla ilgili diğer katılımcıların bulunduğu çalışma İSİG Meclisi adına Dr. Ercan Duman’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Ekrem Murat Zaman’ın “Zonguldak Kömür Havzasında Sosyal Politikalar ve Çocuk İşçiliğin Tarihçesi” konulu sunumunun ardından, Sosyal Pediatri Derneği adına etkinliğe katılan Doç.Dr. Perran Duman, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ümit Biçer ve İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Bölümü’nden Dr. Akif Akalın çocuk işçiliğinin farklı yönleriyle ilgili değerlendirmelerini içeren sunumlar gerçekleştirdiler.

Çalışmanın öğleden sonraki bölümünde kurumsal katılımcıların kendi alanlarından/kurumlarından konuya yönelik yaklaşımlarının paylaşıldığı çalışma İSİG Meclisi adına Dr. Ali Çerkezoğlu’nun değerlendirme ve kapanış konuşması ile son buldu.


Bu HABERİ Paylaş!