Asistan Hekim Komisyonu Bakırköy Ruh Sinir ve Sadi Konuk EAH Asistan Hekimleri İle Buluştu


  • Nisan 21, 2014
  • 3625



Moderatörlüğünü Asistan Dr. Ender Cesurun yaptığı “asistan hekimler sorunlarını konuşuyor” etkinliği yönetim kurulu üyesi Dr. Feray Kayanın açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Raşit Tükel’ in konuşması ile devam eden etkinlikte Prof. Dr. Raşit Tükel tıpta uzmanlık eğitimi nasıl olmalı, çekirdek eğitim programlarının oluşturulması ve uygulanması noktasında asistan hekimlerin talep etmesinin en önemli basamak olduğunu belirtti.

Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim Araştırma hastanesi dahiliye asistanı Dr. Özkan Gülmez Konuşmasında yaşadıkları sorunları ve kendilerini greve hazırlayan süreçten bahsetti. Talepleri ve grevin kazanımla sonuçlanmasını, Göztepe asistan hekim grevi deneyimini asistan hekimler ile paylaştı.

Bakırköy Ruh Sinir Hastalıkları EAH psikiyatri asistanı Dr. Özlem Altuntaş ise yaşadıkları sorunlardan bahsetti. Asistan hekimlerin yoğun iş yükünden, performans baskısı yeterli eğitim alamadıklarından, eğitimin standardizasyonunun olmadığını, verilen eğitimin yetersiz olduğundan ve asistan hekimlerin bilimsel aktiviteler için desteklenmediği gibi genel olarak tüm asistan hekimler ile aynı sorunları yaşadıklarını anlattı.

Hukuk büromuz avukatlarında Meriç Eyüboğlu’nun asistan hekimlerin iş bırakma iş yavaşlatma, greve katılma gibi durumlarda karşılaşabileceği engeller ve haklarımızdan bahsetti. Somut talepler ile yapılan asistan hekim eylemliliklerin basarıyla sonuçlandığını, bu durumun hem hekim mücadelesi hem de sağlık hakkı mücadelesinde coşkuyla ve umutla karşılandığını belirtti.

Asistan hekimlerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya interaktif şekilde devam edildi.


Bu HABERİ Paylaş!