Taksim EAH Asistanları Talepleri İçin Mücadeleye Kararlı


  • Şubat 28, 2014
  • 4719



Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi asistan hekimleri yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve İzmir’de asistan hekimlerin başlattığı greve destek vermek üzere 28 Şubat 2014 Cuma günü iş bıraktılar ve basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Asistan hekimlerin eylemine Odamız Yönetim Kurulu üyesi Dr. Feray Kaya, Dev Sağlık-İş, SES Şişli Şube temsilcileri destek verdi.

Asistan hekimler adına basın açıklamasını Dr. Berker Kavşı okudu. Yapılan açıklamada; “Sağlıkta Dönüşüm Programı ile Türkiye sağlık ortamında yapılan değişiklikler, sağlık çalışanları için olumsuz çalışma ve yaşama koşullarını dayatmış durumdadır. Sağlık alanının piyasaya açılması hesapları yapılırken sağlık hizmetinin niteliği değişmekte, performans puanları havada uçuşmakta, sağlık çalışanları artan iş yükünün altında ezilmektedir.

Bizim en önemli kaygımız mesleğimizi etik ve iyi hekimlik çerçevesinde icra etmek, nitelikli sağlık hizmeti verebilmek için nitelikli uzmanlık eğitimi almaktır. Bizler mesleğimizin başındaki asistan hekimler olarak sağlık ortamından endişe duyuyoruz. Esnek çalışma koşullarını, nöbet ertesi 36 saat çalıştırılmayı, uzmanlık eğitiminin içinin boşaltılmasını, hizmet sunumunun uzmanlık eğitiminin önüne geçmesini, hastalara ayrılan muayene süresinin 5 dakikaya inmesini reddediyoruz! Mevcut koşullarda, Türkiye’de sağlık ortamında İzmir'deki asistan hekimlerin direnişleri sonuna kadar meşrudur. Talepleriniz taleplerimizdir!” denildi.
Asistan hekimlerinin taleplerini İse Dr. Şerife Değirmencioğlu okudu.

Odamız Yönetim Kurulu Dr. Feray Kaya ise yaptığı konuşmada; “İstanbul Tabip Odası olarak İzmir’deki asistan arkadaşlarımızın ve bugün burada onlara destek vermek için eylem yapan hekimlerin her zaman yanındayız. Eylemlerini destekliyor, dile getirilen taleplerin takipçisi olacağımızı, bu haklı mücadelede yanlarında olduğumuzu bir kez daha duyuruyoruz. Taleplerimiz karşılanana kadar eylemlerimizi güçlü bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.

Dr. Kaya’nın açıklamasından sonra “Asistan Hekim Köle Değildir” sloganları atılarak basın açıklaması sona erdi.

Basın açıklaması metni için tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!