Asistan Hekimler Haklarını İstiyor, Geleceklerine Sahip Çıkıyor!


  • Şubat 26, 2014
  • 3689



Eğitim ve özlük hakları, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve halkın nitelikli sağlık hizmeti alması talepleriyle 1 haftayı aşkın süredir eylemde olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi asistanlarına destek büyüyor. “İzmir’deki asistan hekimlerin talepleri taleplerimizdir, haklarımızı ve geleceğimizi istiyoruz” diyen asistan hekimler TTB’nin çağrısıyla tüm Türkiye’de basın açıklamaları ve etkinlikler gerçekleştirdiler.

İstanbul’da da 26 Şubat 2014 Çarşamba günü, 12.30’da iki ayrı hastanede; Şişli Etfal ile Göztepe Eğitim ve Araştırma hastanelerinde basın açıklamaları gerçekleştirildi.

Şişli Etfal EAH C Kapısı yemekhane önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Oda Başkanımız Prof. Dr. Taner Gören ve Yönetim Kurulu Üyemiz Dr. Feray Kaya da katılırken, SES Şişli Şubesi ve Devrimci Sağlık-İş üyeleri de destek verdiler.

“Çalışma Şartlarımız, Eğitim Hakkımız ve Geleceğimiz İçin Mücadeleye Devam, İzmir Katip Çelebi EAH Asistanlarının Yanındayız” pankartı arkasında toplanan hekimler “Geleceğimiz İçin GöREV’deyiz”, “Diren Asistan Hekim”, “Nitelikli Uzmanlık Eğitimi İstiyoruz”, “Performanstan Bağımsız, Eşit-Adil-Güvenceli Ücret”, “Sağlık Dönüşürken Asistan Neye Dönüşüyor” dövizleri taşıdılar.

Basın açıklaması Odamız hastane temsilcisi As. Dr. Deniz Türkyılmaz’ın konuşmasıyla başladı.

Dr. Türkyılmaz; “İzmir’deki asistan arkadaşlarımızın yanındayız, onların mücadelesini destekliyor ve taleplerini sahipleniyoruz” diye konuştu. Ardından basın açıklaması Dr. Özgül Pamukçu tarafından okundu. Basın açıklamasının “Talepler” bölümü ise Dr. Hüseyin Acinikli tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Basın açıklamasının ardından bir konuşma yapan Odamız Başkanı Prof. Dr. Taner Gören şunları dile getirdi: “Hekimlik hizmeti gelişi güzel bir hizmet değildir, hekimlik hizmetlerinin olmazsa olmazları vardır. Hastanızla konuşacaksınız, onları anlayacaksınız, muayene edeceksiniz. Fiziki muayene olmadan, hekimlik yapılamaz. Ama bugün bu ülkede günde 300 hasta muayene edilmektedir. 3-5 dakikalık süreler içinde hastalar muayene edilmeye çalışılmakta, reçeteler yazılmaktadır. Bu koşullarda, böylesi bir sağlık ortamında hizmet vermeye çalışan hekimlerle hastalar karşı karşıya kalıyorlar. Oysa bu sağlıksız ortamın sorumlusu hekimler değil, bizlere dayatılan sistemdir. Bizler TTB ve İstanbul Tabip Odası olarak iyi hekimlik için mücadele edeceğiz.”

Dr. Gören’in ardından SES Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak söz aldı. Kavak; “Grevi destekliyoruz, sağlıkta dönüşüm politikası çökmüştür. Yetkilileri hatalı politika ve uygulamalardan vazgeçmeye çağırıyoruz” dedi.
Basın açıklaması “Asistan Hekim Köle Değildir”, “Sağlıkta Performans Ölüm Demektir” sloganlarıyla sona erdi.

Aynı saatlerde Göztepe EAH ana bina başhekimlik önünde de basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasına Odamız Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Ali Özyurt ve Dr. Ümit Şen de katıldılar.

Basın açıklamasında Hastane Temsilcimiz Dr. Özkan Gülmez, Genel Sekreterimiz Dr. Ali Çerkezoğlu, ve SES Anadolu Şube Başkanı Sevgi İnce konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda; Medeniyet Üniversitesi’ne bağlı olan Göztepe EAH’de İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk EAH’de yaşanan sorunlarla ortak sorunlar yaşandığı, bu sorunlara dikkat çekmek ve çözüm üretilmesi için uyarı eylemleri yapıldığı bu eylemler dikkate alınmazsa, İzmir’deki GöREV etkinliklerinin tüm yurda yayılacağı dile getirildi.

Şişli Etfal EAH Basın Açıklaması İçin Tıklayınız

Göztepe EAH Basın Açıklaması İçin Tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!