Hekime Şiddet"e Bir Ceza Daha


  • Mayıs 01, 2013
  • 4386

Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi genel cerrahi kliniğinde görev yapmakta olan Dr. Alev Karaöz, Dr. Nuri Okkabaz ve Dr. E.G., 11.11.2010 tarihinde sabah viziti esnasında müşahade altında tutulan hastaları sırasıyla kontrol ederken; Gençay Ağılkapı ve Turgay Ağılkapı isimli hasta yakınları kendi hastalarına öncelik tanınmasını istemiştir.

Hekimler hasta yakınlarına, tüm hastalara sırayla baktıklarını, hastalarına da bakacaklarını söylemiş; ancak hasta yakınlarının agresif tutumuyla karşı karşıya kalmışlardır. Hasta yakınları, hastanın tahlil sonuçlarını hekimlere fırlatarak hastalarının başına dönmüştür.

Sıra hastalarına geldiğinde de, Dr. Alev Karaöz'ü iterek "sen bakma, diğer doktorlar baksın" demişler, Dr. Nuri Okkabaz ve Dr. E.G.'nin "niye bu şekilde davranıyorsunuz" demesi üzerine de, yumruk ve tekmelerle hekimlere saldırmışlardır.

Olay nedeniyle hekimler şikayetçi olmuş, bunun üzerine hasta yakınları hekimlerin de kendilerini darp ettiğini iddia etmiştir.

Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, hem iki hasta yakını hakkında, hem de Dr. Nuri Okkabaz ve Dr. E. G. hakkında "yaralama" suçu nedeniyle kamu davası açılmıştır.

Yargılama 25.04.2013 tarihininde sona ermiş, İstanbul Anadolu 24. Sulh Ceza Mahkemesi'nce;

1) Sanık Gençay Ağılkapı'ya 3 hekimi de yaraladığı için ayrı ayrı 6'şar ay (toplam 18 ay) hapis cezası verilmiştir. Sanığın sabıkası hayli kalabalık olup, en son 2010 yılında şartlı tahliye edildiğinden, hapis cezaları paraya çevrilmemiş, herhangi bir indirim uygulanmamış ve ertelenmemiştir. Ceza kesinleştiğinde, hapis cezası infaz edilecektir.

2) Diğer sanık Turgay Ağılkapı'nın da, 3 hekimi de yaraladığı sabit görülmüş; ayrı ayrı 3.000'er lira (toplam 9.000-TL) adli para cezası ile cezalandırılmıştır. Bu sanığın sabıkası olmadığından, hükmün açıklanması geri bırakılmış ve 5 yıl süreyle denetimli serbestlik uygulanmasına karar verilmiştir.

3) Öte yandan, Dr. Nuri Okkabaz ve Dr. E. G. hakkında ise, haklı olarak beraat kararı verilmiştir.

İlgili Karar İçin Tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!