Sağlık Bakanlığı’nın Binasını Ölçtük... Sonuç: Hizmete Uygun Değildir!


  • Kasım 18, 2011
  • 2281

Sağlık Bakanlığı’nın Sıhhiye’deki merkez binasının, standartlara uygun olup olmadığını mahallinde yapılan bir incelemeyle ölçtük.

Sağlık Bakanlığı’na karşı caddeden geçebilmek için dik merdivenli, karlı havalarda donan, fazlasıyla yüksek bir üst geçitten geçmek zorundasınız. Bu üst geçitten özürlü olmasanız da geçmekte zorlanırsınız.

Üst geçitten geçemezsem düz yoldan giderim derseniz, yaya geçidi ve trafik ışığı olmayan caddeden ancak ölümü göz alarak Sağlık Bakanlığı’na gidebilirsiniz.

Tüm bunları atlatıp kapının önüne geldiyseniz demir itmeli kapıyı açtırmak için yanınızda bileği sağlam birini bulundurmalısınız.

X-Ray cihazından, turnikelerden geçip binaya girebilmişseniz kendinizi şanslı hissetmelisiniz.

Bu arada Bakanlığın merdivenlerinin yanında yüzde 8 (ya da başka bir oranda) eğimli rampa bulunmaz. Tekerlekli sandalyede ya da koltuk değneği yardımıyla hareket edebiliyorsanız, bir Bakanlık personelinin o gün birine iyilik yapmaya karar vermiş olmasını umut etmelisiniz.

Binaya girmeyi tüm bunları aşarak başarmış iseniz asansörlerden uzak durmanızı öneririz, çünkü “standartlardan” çok uzaktır.

Peki biz bu araştırmayı niye yaptık? Çünkü Sağlık Bakanlığı’nın hekim muayenelerine getirdiği “standartlar” İmar Kanunu uyarınca aslında kamu kurumlarının ve özürlülerin ikamet ettikleri binalar için getirilmiş kurallardır. Yani Sağlık Bakanlığı kendi binasında uymadığı kuralları hekim muayenehaneleri için kural haline getirmiştir!

Bu nedenle TTB de kapı rampa genelgesinin iptali için Danıştay’da dava açmıştır…

Dava dilekçesi için...


Bu HABERİ Paylaş!