Muayenehane Hekimlerimizle Bugün Nişantaşı'ndaydık


  • Haziran 07, 2011
  • 3387

3 Ağustos 2010 yönetmeliğinin ardından çıkarılan 25 Eylül 2010, 6 Ocak 2011 ve 7 Nisan 2011 tarihlerinde ilgili yönetmeliklerde yapılan düzenlemelerle yeni muayenehane açmak neredeyse imkânsız hale getirilmiş ve var olan muayenehanelerin de kapatılması adeta amaç edinilmişti. İstanbul Tabip Odası ve İstanbul Tabip Odası Özel Hekimlik Komisyonu, sadece muayenehane hekimliği yapan hekimler başta olmak üzere süreçten mesleki bağımsızlığı kısıtlanan tüm hekimlerin zarar göreceği gerçeğinden hareketle başlatılan etkinliklere bugün de devam etti. 

5 Haziran Pazar günü Kadıköy ve Bakırköy olmak üzere iki ayrı noktada yapılan eylemin bir diğer ayağı bugün de Nişantaşı’nda gerçekleştirildi.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Hasan Oğan ve Dr. Ali Özyurt’un hazır bulunduğu eyleme katılım oldukça yüksekti.
İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören’in yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı’nın sağlık sistemindeki asıl sorunu muayenehanelermiş gibi gösterdiğini ancak muayenehaneleri yok etmekteki asıl amacın buralarda çalışan hekimleri ucuz iş gücü haline getirmek olduğunu belirtti. 

Kurulacak sağlık kentlerine ve özel hastanelere insan kaynağı yaratılmaya çalışıldığını kaydeden Prof. Dr. Gören, muayenehanelerin en eski ve köklü hasta hekim ilişkisi noktaları olduğunu belirtti.

Hazırlanan basın açıklaması, İstanbul Tabip Odası Özel Hekimlik Komisyonu Koordinatörü Dr. Ümit Şen tarafından okundu.

Dr. Şen, 4 Ağustos günü muayenehanelerin kapatılmasının ardından kar amacı güden ve performansa dayalı sağlık hizmeti sunan özel hastanelerde sürekli fark ücreti ve katkı payı ödemek zorunda bırakılan hastaların, gönüllü olarak muayenehane hekimlerini tercih etme haklarını kaybedeceklerini belirtti.
 
Basın Açıklaması İçin Tıklayınız

Etkinlik fotoğrafları için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!