Haydarpaşa Numune Asistanları Bugün ‘Eğitim’deydiler


  • Mayıs 11, 2011
  • 7564

Uzun zamandır Türkiye’nin dört bir yanındaki asistan hekimlerin yükselen sesi şimdi de Haydarpaşa Numune EAH’ye sıçradı.
 
Haydarpaşa Numune Eğitim Araştırma Hastanesi asistanları adaletsiz ve ödenmeyen döner sermaye ücretlerine, uzun ve kuralsız çalışma saatlerine ve performans sistemine karşı sekiz gündür sürdürdükleri alkışlı eylemlerini bugün tüm gün hasta bakmayarak  “Eğitimdeyiz” etkinliği ile devam ettirdiler. 
 
Hastane orta bahçesindeki  helikopter pistinde başlayan eylemde hastalarını uzmanlarına ve hocalarına emanet eden asistan hekimlere İstanbul Tabip Odası da destek verdi. Oda Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, Genel Sekreter Dr. Ali Çerkezoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Hasan Oğan ve Dr. Ali Özyurt’un da hazır bulunduğu eylem saat dokuzda başladı. TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen bütün gün eylemcilere destek için oradaydı.
 
150’ye yakın asistan hekimin katıldığı eylemde halaylar çekildi, çalışma koşullarının ağırlığını ve verilen hizmetin niteliksizliğini ifade eden mizansenler gerçekleştirildi.
 
Etkinlikte hekimler ayrıca idareden yöneltilen tehditler nedeniyle eyleme katılamayan arkadaşları için açıklamada bulunarak durumu protesto ettiler. Yaptıkları açıklamada arkadaşları üzerinde oluşturulan idare baskısına son verilmesini ve ivedilikle arkadaşlarının etkinliğe katılımlarının sağlanmasını istediler.
 
Hastaların da desteği ile geçen oturma eylemi öğle saatlerinde gerçekleştirilen kitlesel basın açıklamasıyla devam etti.
 
Hazırlanan basın açıklaması metni Haydarpaşa Numune EAH Kıdemli Asistan Dr. Erkan Yıldırım tarafından okundu.
 
Açıklamada verilmeyen veya eksik verilen döner sermaye ek ödemelerinin iade edilmesi, asistan hekimlerin eğitim aldığı gerçeği göz önüne alınarak, performanstan bağımsız, eşit, adil ve iş barışını bozmayacak güvenceli bir ücret ile çalışma saatlerinin düzenlenmesi talep edildi.
 
Açıklamanın ardından söz alan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören ise asistan hekimleri yapmış oldukları bu eylemden dolayı kutlarken konuşmasında Asistan hekimlerin sağlık sisteminin geleceği olduğunu vurgulayarak, ''Bundan sonra eğer iyi nitelikli sağlık sistemi istiyorsak, bu kitlenin çok iyi yetişmesi ve hayatından memnun olması gerekir. Şu anda vatandaşın memnun olduğu söylenen sağlık sisteminde asistan hekimlerin dile getirdiği sorunlara baktığınızda durumun ne kadar vahim olduğunu anlıyorsunuz. Bu duygular içerisinde olan, hayatından hiçbir şekilde memnun olmayan, emekleri gasp edilen, emeklerinin karşılığı hiçbir şekilde verilmeyen, eğitimleri aksatılan bu asistan hekim kitlesinden nasıl bir yarar umulabilir. Bizim ülkemizin sağlık geleceği bu'' dedi.
 
Yapılan açıklamanın ardından “Eğitimdeyiz” etkinliği Dr. Taner Gören’ in hastane bahçesinde verdiği EKG dersi ile son buldu. Daha sonra Dr. Taner Gören ve Dr. Ali Özyurt hastane başhekimi Prof. Dr. Turhan Çaşkurlu’yu ziyaret ederek asistanların taleplerini ilettiler.

Basın Açıklaması Metni için Tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!