Numune’de Asistan Hekimler Eylemdeydi


  • Mayıs 05, 2011
  • 8795

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan asistan hekimler, aralıksız 33 saat mesai yapmak zorunda bırakıldıklarını ve döner sermayeden para alamadıklarını belirterek hastane idaresini ve Sağlık Bakanlığı’nı protesto etti.

Haydarpaşa Numune Hastanesi Acil Servisi önünde toplanan hekimler, ''Asistan mağdur, hastalar yasta, hastanemiz iflasta'' yazılı pankart açarak alkışlarla protesto gerçekleştirdi. Grup adına açıklama yapan Psikiyatri Kliniğinde görevli asistan hekim Ulaş Yılmaz, asistan hekimler olarak çalışma şartları ve performans sisteminden kaynaklanan sorunlarla karşı karşıya olduklarını ifade etti.

Yılmaz, 33 saate varan mesailerle haftada yaklaşık 110 saat çalıştıklarını, bu sürenin hem insan haklarına hem de insan haklarının çalışma ilkesine aykırı olduğunu belirterek, ''Bu kadar ağır ve yıpratıcı şartlarda çalışan hekim acaba hastasına ne kadar faydalı olabilir?'' dedi.

Ağır mesai şartlarının yanında hastanenin zararda olması gerekçe gösterilerek aylardır hiç bir asistan hekimin hakettiği ücreti alamadığını belirten Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:
''Çok ciddi bir emek hırsızlığı ve hak gaspı yaşanmaktadır. Biz, Ocak 2011'den itibaren ödenmeyen veya eksik ödenen döner sermaye ek ödemelerinin iade edilmesini istiyoruz. Esnek mesai saatlerine son verilmesi ve çalışma saatlerinin resmi olarak belirlenmesini istiyoruz. Nöbet sonrası izin hakkımızın kullandırılmasını istiyoruz.''

Dr. Ulaş Yılmaz’ın basın açıklaması metnini okumasının ardından söz alan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hasan Oğan asistan hekimlerin çok ağır şartlar altında insanlık dışı çalışma koşullarında görev yaptıklarını belirterek “İstanbul Tabip Odası olarak asistan hekimlerimizin, onların haklı taleplerinin arkasındayız. Onlar haklarını elde edene kadar her platformda desteğimizi göstermeye devam edeceğiz.”

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Hüseyin Demirdizen de, ''Bu sıkıntıları yaşayanların duygusunu anlamayan, Başbakan'a, Sağlık Bakanı'na buradan bir kez daha sesleniyoruz. Bu sıkıntıları azaltmak için orada bulunuyorsunuz, haklarını arayan insanlara 'beğenmiyorsanız çekin gidin' demek için değil. Bu üslubu Türk Tabipleri Birliği olarak kınadığımızı belirtmek istiyorum'' dedi.

Basın Açıklaması Metni için Tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!