Aile Hekimliğinde Yaşanan Hekim Ve Vatandaş Mağduriyetinin Sorumlusu Sağlık Bakanlığı’dır


  • Ocak 09, 2011
  • 3890

8 Ocak 2011 günü Odamızca gerçekleştirilen basın açıklamasıyla, Aile Hekimliği uygulamasında yaşanan hekim ve vatandaş mağduriyetlerine dikkat çekilirken, Hükümet’in uygulamakta ısrarcı olduğu Sağlıkta Dönüşüm Programı sonunda birinci basamak sağlık hizmetlerinin yıkıma götürülmesi protesto edildi.

Basın açıklaması için Kadıköy Altıyol’da “Aile Hekimliği Uygulaması Aldatmacadır” pankartı arkasında toplanan hekimler İskele Meydanı’na dek, “Sağlık Haktır Satılamaz”, “Herkese Sağlık, Hekime Güvence”, “Eşit, Ücretsiz, Nitelikli Sağlık”, “Aile Hekimleri Bakan’ın Kölesi Değildir” dövizleriyle yürüdüler. Vatandaşların da destek verdiği eylemde, halkı Aile Hekimliği uygulamasında yaşanan gerçek tabloya dair bilgilendirmek amacıyla el ilanları dağıtıldı.

İskele meydanında yapılan basın açıklamasını Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Süheyla Ağkoç okudu. Yapılan açıklamada; Hükümetin ve Sağlık Bakanlığı’nın büyük bir göz boyama kampanyasıyla gündeme getirdiği Aile Hekimliği uygulamasının hem hekimleri hem de vatandaşı mağdur ettiği, edeceği dile getirildi. Bulaşıcı hastalıkların, istenmeyen gebeliklerin artmasından, sürekli tedavi ve bakım gerektiren hastalıkların kontrolünün yeterince yapılamamasından, acil vakalara zamanında ve yeterince müdahale edilememesinden endişeli olduğumuz dile getirildi. Aile Hekimliği uygulamasıyla hekimlerin ve sağlık personelinin ise güvencesiz, eksikliklerin, olumsuzlukların içinde çalışmak zorunda bırakıldığı vurgulandı. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkililer sağlık alanının gerektirdiği ciddiyet ve sorumlulukla davranmaya çağrıldı.

Basın açıklaması için tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!