Eczacılar Günü Kutlu Olsun


  • Ağustos 25, 2010
  • 2358

Eczacı meslekdaşlarımız bugün (14 Mayıs 2010) bilimsel eczacılığın 171. yıldönümünü kutluyorlar. Ancak eczacılık günü ne yazık ki bugün de buruk kutlanıyor.

Sağlıkta Yıkım Programı ile içinde eczacılık hizmetlerinin de yer aldığı sağlık hizmetlerini, planlamasından organizasyonuna, finansmanından sunumuna kadar her noktasında sermayenin emrine veren AKP hükümeti, eczacı meslekdaşlarımıza zor günler yaşatmaktadır. Tazgah üstü ilaç uygulamasıyla bir yandan eczaneleri boşaltarak ilaç piyasasını marketleştirmeye çalışan hükümet, diğer yandan tezgah üstü satılacak ilaçları SGK ödeme listesinden çıkartarak vatandaşın üzerine ek bir yük daha getirme gayretindedir.

İlaç alanında devletin sorumluluğunu tamamen ortadan kaldırıp alanı piyasaya devretme çabaları, 24 bin eczacıyı iflasın eşiğine getirmiştir. Bir yandan her gün eczaneler kapanır ve eczacılar işsiz kalırken, diğer yandan da durmadan yeni eczacılık fakülteleri açılarak marketlerin tezgahtar eczacı gereksinimi karşılanmaya çalışılmaktadır. Bu gelişmeler karşısında daha geçen hafta Kadıköy Meydanı'nda tepkilerini dile getiren eczacılarımız hem kendi meslekleri hem de halkın sağlık hakkı için mücadelelerini sürüdürüyorlar. Biz de İstanbul Tabip Odası olarak bugüne kadar her zaman eczacı meslekdaşlarımızın yanında olduğumuz gibi gelecekte de onlarla birlikte mücadele edeceğimizi Eczacılar Günü vesilesiyle bir kez daha kamuoyuna duyuruyor ve meslekdaşlarımızın Eczacılar Günü'nü kutluyoruz.

İTO Yönetim Kurulu


Bu HABERİ Paylaş!