"HÜKÜMET BİRLİKLERİ KAPATARAK 12 EYLÜL DARBECİLERİYLE AYNI ŞEREFİ PAYLAŞABİLİR"


  • Ağustos 25, 2010
  • 1737

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın MÜSİAD’ın Samsun Şubesi'nde 07.03.2010 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda sarf ettiği cümlelere karşılık bugün Türk Tabipleri Birliği ve Türk Diş Hekimleri Birliği İstanbul Tabip Odası’nda bir basın toplantısı düzenlediler.

Sağlık Bakanı’nın, "Sizin mahkemeyle satış yaptığınız bir yer var mı arkadaşlar? Yapmayın Allah aşkına. Böyle bir şey olamaz yani. Onun için bu yollar çıkmaz yol. Ben sektöre bunları bilerek söylüyorum ki, gidin bu Birliklere laf anlatın yani. Bu gitmez bir yere. Bakın iki maddelik kanundur arkadaşlar, üç maddelik kanundur. Bir kanun yaparız deriz ki Eczacılar Birliği, Tabipler Birliği, Dişhekimleri Birliği’nin birlik kanunları iptal edilmiştir. Hadi bakayım Danıştay karar alsın da göreyim bakıyım. Hangi kararı alacağını ondan sonra göreyim bakayım ben” sözlerine karşılık yapılan basın toplantısına Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu, Türk Diş Hekimleri Birliği üyeleri Dişhekimi Tarık İşmen, Dişhekimi Ali Gürlek ve Dişhekimi Bülent Öztürk katıldı.

Toplantıya başlamadan önce Recep Akdağ’ın yapmış olduğu konuşmanın ses kaydı basın mensuplarına dinletildi. Dinletilen konuşmanın ardından söz alan Prof. Dr. Gençay Gürsoy Recep Akdağ’ın yapmış olduğu konuşma ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Sayın Akdağ’dan bundan sonra bir tutum bekliyoruz. Peki Sayın Akdağ ne yapabilir: Birincisi, bu konuşmayı ben yapmadım tekzip ediyorum diyebilir. İkincisi, bu bir dil sürçmesiydi aslında bu sözleri söylemek istemedim, tüm birliklerden özür diliyorum diyebilir. Üçüncüsü, bu yaptığının bir siyasi gaf olduğu yönünde bir tutum sergiler ve bulunduğu konumdan istifa ederek siyasi hayatını sonlandırır. Dördüncüsü ise söylediğini yapar ve bahsettiği o iki üç maddeyi meclisten geçirir, cumhurbaşkanına onaylatır ve birlikleri kapatır. Biz artık bundan sonra kendisinin alacağı tutumu bekliyor olacağız.”

Gürsoy sözlerine şöyle devam etti:

“Ayrıca görülmektedir ki, hükümetin Türkiye’yi 12 Eylül Darbe Anayasası’ndan kurtarıp, demokratik bir anayasayla buluşturma çabalarından bahsettiği bu günlerde Sayın Bakan’ın sarf ettiği bu cümleler ileride yaşayacaklarımızın önemli ipuçlarını vermektedir. Türk Tabipleri Birliği 12 Eylül döneminde bir defa kapatıldı. Bakan bu iki üç maddeyi de çıkartıp Birlikleri tekrar kapatarak 12 Eylül darbecileriyle -tırnak içinde söylüyorum- aynı şerefi paylaşabilir.”


Bu HABERİ Paylaş!