ŞEF,ŞEF YARDIMCILIĞI VE BAŞASİSTANLIK SINAVLARINDA YABANCI DİL BELGESİ


  • Ağustos 25, 2010
  • 2316

Hatırlanacağı gibi, kısa bir süre önce Sağlık Bakanlığı’na bağlı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’ndeki boş olan şef, şef yardımcılığı ve başasistanlık kadroları ile ilgili bir sınav duyurusu Sağlık Bakanlığı’nca yapılmıştı. Türk Tabipleri Birliği, hızla bu sınavla ilgili değerlendirme ve taleplerini ilgili genel müdürlüğe iletmiş ve kamuoyuna da duyurmuştu. (http://www.ttb.org.tr/index.php/haberler/179-ttb/1854-kliniksef)

07.02.2010 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile TTB’nin taleplerinden birisi karşılanmıştır. Söz konusu değişiklikle başvuruları kabul edilmeyen, son 5 yıl içerisinde alınmış yabancı dil başarı belgesi olmayan adayların sınav başvurularının kabul edilerek,  21 Mart 2010 tarihinde yapılacak olan Üniversitelerarası Dil Sınavı’na (ÜDS) girerek başarılı oldukları takdirde, bu belgeyi sözlü sınava kadar sunmaları kaydıyla başvuru yapmalarına olanak sağlanmıştır.

Yönetmelik değişikliği ile doçent ve profesör unvanına sahip adaylar için yabancı dil başarı belgesi koşulu kaldırılmıştır.

TTB, daha önce ilgili genel müdürlüğe yazı ile ilettiği diğer taleplerinin takipçisi olacaktır.


Bu HABERİ Paylaş!