GÜVENLİ İŞ, GÜVENLİ GELECEK, İNSANCA YAŞAM İÇİN… ŞİMDİ BİRLEŞİK MÜCADELE ZAMANI!


  • Ağustos 25, 2010
  • 1636

“Herkese Sağlık Güvenli Gelecek” talebiyle birleşik mücadele yürüten meslek örgütü, sendika, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin bir araya gelmesiyle oluşan Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu, Tekel, Belediye, İtfaiye işçisine güvencesiz çalışma hayatını dayatan 4-C’ ye karşı bugün Taksim AKM önünde buluşularak Türk İş Bölge önüne yürüdü.

Türk- İş Bölge önünde yapılan basın açıklamasının ardından Türk-İş Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak eylemcileri karşılayarak herkese teşekkür ederek bundan sonra Tekel İşçileri için yürütülecek tüm eylemliliklerin birleşik mücadele ile gerçekleştirileceğini vurguladı.
Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu ayrıca, Tekel İşçileri için bugün akşam saat 17:00’de yine Türk İş Bölge önünde oturma eylemi yapılacağını duyurdu.


Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu’nun TEKEL işçileriyle ilgili basın açıklaması metnidir. (26.01.2010) 

Güvenceli İş, Güvenli Gelecek, İnsanca Yaşam İçin…
ŞİMDİ BİRLEŞİK MÜCADELE ZAMANI!

Değerli Basın Emekçileri,
 
Tekel işçileri 43 gündür, biber gazı, tazyikli su ardından kar, kış demeden, baskılara boyun eğmeden Ankara’da direniyor. Kaderlerinin patronları AKP’nin iki dudağının arasında olacağı 4-C dayatmasına karşı ekmek ve onur kavgası veriyorlar.
Onların direnişi emekçilerin ve halkın da onurudur, işçi sınıfının gururudur. Onların ekmeği bizim ekmeğimizdir. Onlara saldıranlar bize saldırmaktadır. Haydi dayanışmaya!
Tekel işçisi ne istiyor? İnsanca yaşamak istiyor, güvenceli iş istiyor, çocukları için güvenli bir gelecek istiyor. Başbakan’ın asabını da işte bu talepler bozuyor.
Başbakan yerli ve yabancı sermayenin kendisine biçtiği rolü oynuyor: Tekel işçilerine “Niye direniyorsunuz,  güvencesiz çalışan tek siz misiniz?” diye kızıyor? Susmamızı istiyor.  Evet, kölece çalıştırılan yalnız Tekel işçileri değil. Başbakan köleliğe karşı direnişi yükseltenler sendikalı olduğu için sinirleniyor. O tüm emekçilerin “tek el” olup, sömürü düzenini sarsmasından korkuyor. Başbakan yetim hakkını değil patronların servetini, oğullarının gemilerini korumaya çalışıyor.
İşçiler sekiz saatlik çalışma zamanını, düzgün bir ücret umudunu, iş güvencesini, emeklilik hakkını, parasız sağlık, eğitim hakkını kaybederken ses çıkartmasın istiyor.
Öğrenciler parasız eğitim hakkını yitirirken, sağlıkta katkı payları artarken, halk ulaşım zamlarıyla yoksullaşırken Başbakan koyun gibi itaat etmemizi istiyor.
Kentsel dönüşüm adı altında evlerimiz-kentlerimiz yağmalanırken, altın madenciliği sevdasıyla sularımız kirlenirken, GDO’lu ürünlerle ekmeğimiz zehirlenirken “çıt” bile çıkmasın istiyor.
AKP yoksul halktan el avuç açmasını, rica minnet etmesini, merhamet dilemesini istiyor. AKP iktidarı, karşısında hakkını bilen ve isteyen emekçiler gördüğünde ise gözü dönüyor. Kar hırsıyla tutuşan işçi düşmanı bir patrona dönüşüyor.  Bu yüzden Tekel işçilerine, itfaiye işçilerine, demiryolu emekçilerine, eczacılara, sağlık emekçilerine, doktorlara saldırıyor. Dilenmeye karşı direnmeyi öğrenmemizden korkuyor.  Direnmeyi ise Tekel işçisi ülkenin başkentinde görmeyenlere gösterip, duymayanlara duyuruyor.
Değerli Basın Emekçileri
Artık bıçak kemiğe dayandı. Artık emekçiler gözünü açtı. Tekel işçileri, örgütlü, sendikalı oldukları için; birleştikleri için direnmeyi başardılar. Biz de Tekel işçileriyle birleşirsek hak mücadelemiz büyüyecek ve işçi sınıfı kazanacak. On bin işçi yüz bin olacak, milyonları bulacak!
Birleşir çoğalırsak, güvencesizler kazanacak, işçiler kazanacak, yoksullar kazanacak. Taşeron kaybedecek, 4-C yenilecek, AKP ve sermaye geri adım atmak zorunda kalacak. Kısacası emekçi halk kazanacak.
Bugün ücretli köle olmak için değil, emekçilerin, toprağın ve şehirlerin kaderini değiştirmek için ayağa kalkma zamanıdır. Bugün ellerimizi birleştirme zamanıdır, tek yumruk olma zamanıdır.
Tüm fabrikalara, işyerlerine, sokaklara, tüm meydanlara Tekel direnişinin ışığını taşıma zamanıdır.
Bugün güvenceli iş, güvenli gelecek, insanca yaşam için Genel Grevi ilmek ilmek örmek, Genel Direnişi örgütlemek zamanıdır. Biz hazırız ve Tayyip Erdoğan’a, sermayeye meydan okuyoruz: Birleşik mücadeleyle kazanacağımızı dosta düşmana ilan ediyoruz.
Köle değil işçiyiz; 4-C’yi yırtıp atacağız!
Herkese iş, iş güvencesi, yeterli ücret!
Tekel, belediye, itfaiye işçisi yalnız değildir!

Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu 


Bu HABERİ Paylaş!