Hemşireler Günü Kutlu Olsun


  • Mayıs 12, 2023
  • 420

Sağlık hizmeti sunumunun vazgeçilmez emekçileri, biz doktorların her gün yan yana çalıştığı, iyi ve kötü günlerde her daim dayanıştığımız ekip arkadaşlarımız hemşirelerimizin Hemşireler Günü kutlu olsun!

Hemşirelerimiz yine kendi günlerini geçmişten bugüne çözümsüz bırakılan dağ gibi sorunlarla
karşılıyor. Şifa olması beklenen sağlık sisteminin, artık bizzat kendisinin sağlıksızlık yarattığı; kamucu, ücretsiz ve nitelikli olma vasıflarını yitirdiği bu mevcut koşullarda hemşirelerimizin de payına düşenin bu olması bizim açımızdan sürpriz değil.

Ancak bu tablo devam etmek zorunda değil. Bu yıl Hemşireler Günü ülkemiz için çok önemli bir tarihi dönemeç olan genel seçimlerin hemen öncesine rastladı. İstanbul Tabip Odası olarak
meslektaşlarımızı “14 Mayıs günü yapılacak seçimlerde oy kullanmaya ve seçim sonuçları kesinleşene kadar oylarına ve sandıklara sahip çıkmaya” çağırmıştık. Hemşirelerimiz için de aynı çağrıyı yapıyoruz. Bu gidişatı durdurmanın başlangıç adımı bu seçimler olsun. 

Ancak seçim sonuçları ne olursa olsun, “giderlerse gitsinler” diyenlere inat kadim ekip arkadaşlarımız olan hemşirelerimizle beraber bu topraklarda daha iyi bir sağlık hizmeti için beraber mücadele etmeye devam edeceğiz. 

Her daim birlikte mücadeleye devam!

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU


Bu HABERİ Paylaş!