Düş Gezileri Küba Turuyla Devam Etti: Doktor Che'nin Yolundan Gidiyoruz


  • Mayıs 02, 2023
  • 223

İstanbul Tabip Odası ve Düş Patikası işbirliğiyle gerçekleştirilen Düş Gezileri devam ediyor. 2023 yılının ilk rotası 1 Mayıs etkinliklerini de kapsayacak şekilde Küba oldu. Ancak Küba'da akaryakıt krizi nedeniyle her yıl düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı törenleri iptal edildi. Boş kalan Havana Devrim Meydanı'nda bu yıl sadece gezi kapsamında  Türkiye'den giden hekimler pankart açtı.  

Küba'da 1959'daki devrimden bu yana her yıl başkent Havanda'daki Devrim Meydanı'nda düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları, akaryakıt krizi nedeniyle iptal edildi. 61 yıldır ABD'nin ticari ambargosuyla karşı karşıya olan Küba'da, Devrim Meydanı'ndaki İşçi Bayramı kutlamaları yapılmadı.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, ay başında tedarikçilerin sözleşmeden doğan sorumluluklarını yerine getirmemesi nedeniyle Küba’nın sadece ihtiyacının üçte ikisi kadar benzin alabildiğini söylemişti.

HEKİMLER DEVRİM MEYDANI'NDA

İstanbul Tabip Odası ve Düş Patikası işbirliğiyle hekimler bu yılın ilk gezisini Küba'ya gerçekleştirdi. 26 Nisan-4 Mayıs tarihlerini kapsayan gezide hekimler Devrim Meydanı'ndaki 1 Mayıs törenlerine de katılacaktı. Kutlamalar akaryakıt tedariğinde yaşanan kriz nedeniyle iptal edilince hekimler boş kalan Devrim Meydanı'nda "Doktor Che'nin yolundan gidiyoruz, başka bir sağlık sistemi mümkün" pankartı açtı. 


Bu HABERİ Paylaş!