14 Mart Tıp Haftası Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni ve Sergi Açılışları Yapıldı


  • Mart 15, 2023
  • 441

14 Mart Tıp Haftası kapsamında Odamızca her yıl düzenlenen; “Çocuk Gözüyle Doktorlar ve Sağlık Resim Yarışması” ile “Fotoğraf Yarışması”nın sonuçları açıklanmıştı.

Her yıl olduğu gibi 13 Mart 2023, Pazartesi günü Basın Müzesi’nde gerçekleştirilen bir törenle ödüller sahiplerini buldu ve sergi açılışı yapıldı.

“Çocuk Gözüyle Doktorlar ve Sağlık Resim Yarışması”nda bu yıl maalesef, Hatay ve Antakya’da yaşanan ve on ilimizi etkileyen; birçok meslektaşımız ile vatandaşımızın kaybına sebep olan depremler sonrası okulların tatil olması sebebiyle katılım yetersiz oldu.

Yönetim Kurulumuz ve yarışma jürimiz sağlıklı ve verimli bir değerlendirme yapılamayacağından tarafımıza ulaşan, öğrencilerimizin, her biri ayrı bir emek ve özveriyle çizilmiş resimlerini sergileme kararı aldı.

Çeşitli yaş gruplarından onlarca çocuk, resimlerinin sergilenmesinin heyecan ve coşkusunu okul yöneticileri, aileleri ve öğretmenleriyle birlikte yaşadı. Öğrenciler teşekkür belgesi ve hediyelerini İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nergis Erdoğan ve YK üyeleri Dr. Esin Tuncay ile Dr. H. Ayşen Yavru’dan aldılar.

Fotoğraf Yarışması’nda ödül almaya hak kazanan hekimlerimize ödül takdiminin ardından Fotoğraf Sergisi ve yine hekimlerin eserlerinden oluşan Resim-Heykel ve Fotoğraf Sergisi de açıldı. Sanatçı hekimlerimize teşekkür plaketi ve sertifikalarını İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nergis Erdoğan ve YK üyeleri Dr. Esin Tuncay ile Dr. H. Ayşen Yavru verdi.
Sergi açılışlarına çok sayıda meslektaşımız katıldı.

Eserler 19 Mart 2023 tarihine kadar Basın Müzesi’nde sergilenecek.


Bu HABERİ Paylaş!