İstanbul Tabip Odası Deprem Bölgesi Destek Faaliyetleri


  • Şubat 11, 2023
  • 740

11.2.2023

1. İstanbul Tabip Odası tarafından depremin ilk gününden itibaren oluşturulan Deprem Bölgesi Gönüllü Hekim Ağımıza başvuran hekim sayısı 11.2.2023 tarihinde 1320 sayısına ulaşmıştır. 115 hekimimizin bilgisi İl Sağlık Müdürlüğü ile paylaşılmış ve bu meslektaşlarımızın bir kısmının görevlendirilerek deprem bölgesinde çalışmaya başladığı bilgisine ulaşılmıştır.

2. 10.02.2023 tarihinde İTO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nergis Erdoğan ve Yönetim Kurulu üyesi Dr. Esin Tuncay, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul İl Sağlık Müdürü Dr. Kemal Memişoğlu ile görüşme gerçekleştirmişlerdir.

Hatay ve Adıyaman illerine öncelikli olmak üzere konteyner parkı, tıbbi ekipman ve gönüllü hekim desteği planlandığı anlatılmış, Vali ve İl Sağlık Müdürü tarafından bu faaliyetlere kolaylık sağlanıp destek verileceği belirtilmiştir.

3. Depremin ikinci günü bölgede görev yapan meslektaşlarla dayanışma amacıyla bağış kabulüne başlanmıştır. Bağış kampanyası kapsamında medikal malzeme ve ilaçlar son kullanım tarihleri kontrol edilerek tasniflenmiş ve sağlıklı koşullarda paketlenmiştir. Gıda, bebek maması, hasta maması ve kamp malzemesi türü bağışlar da ayrıştırılarak bir kısmı bölgeye gidecek karavanlara yüklenmiştir.

4. Malzemelerin büyük bir bölümü ayrıca kaban, polar eşofman takımı, battaniye ve şal gibi giyecekler de eklenerek 10.02.2023 tarihinde kamyon ile yola çıkmıştır.

5. 6.2.2023 tarihinde bir grup gönüllü hekim grubu yola çıkarak Hatay Samandağ’a ulaşmış bölgede desteğe başlamıştır.

6. Bölgeye insan gücü ve ihtiyaç malzemesi taşımak için bir ay süreyle beş adet karavan kiralanmıştır. 9.2. 2023 tarihinde karavanlarla birlikte gönderilecek malzemeler tasniflenmiş ve on hekimimiz Hatay ve Adıyaman’a ulaşmıştır.

7. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, içinde 11 kişilik reviri olan İDO Orhangazi Feribotu, İskenderun Limanı’na gitmek üzere odamızca sağlanan gönüllü 4 hekim ve 6 hemşire ile 11 Şubat Cumartesi günü yola çıkmıştır.

8. Meslektaşların barınma ihtiyacını karşılamak için alınan 16 adet konteyner ve 4 adet seyyar tuvalet Adana’da bulunan TTB Kriz Masası üzerinden Adıyaman ve Hatay illerine dağıtılacaktır.

9. 7 Şubat sabahı deprem bölgesine giden ve İstanbul’a dönen Aile Hekimlerinin ilk izlenimleri basın toplantısı ile paylaşıldı.


Bu HABERİ Paylaş!