Terör saldırısında hayatını kaybedenlere saygı duruşu için İstiklal Caddesi’ndeydik


  • Kasım 21, 2022
  • 373

İstanbul Taksim'de İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen 6 kişinin yaşamını yitirdiği ve 81 kişinin yaralandığı terör saldırısı meslek odaları tarafından yapılan basın toplantısıyla lanetlendi.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası'nda (MMO) gerçekleştirilen basın toplantısında TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, İstanbul Barosu, İstanbul Tabip Odası (İTO), İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Dişhekimleri Odası, İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) imzası yer aldı.

Açıklamayı İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu (İMOK) Sekreteri Süleyman Solmaz okudu.

Emek ve meslek örgütleri olarak gelecek ve çocuklar için bombaların patlamadığı bir Türkiye istediklerini kaydeden Solmaz şöyle konuştu: "Doğru ve şeffaf bilgi akışını sağlamakla sorumlu kurumlar, olayın hemen ardından halkın haber alma hakkını engelleyen yayın yasağı ve sosyal medya kısıtlamasını uygulamıştır. Endişe içerisindeki yurttaşlarımızın haber alma hakkı engellenirken bu kısıtlamayla bilgi kirliliğinin artışına yol açılmıştır. Bu saldırının sorumlularının tüm bağlantılarıyla ortaya çıkarılmasının ve cezalandırılmasının hepimizin beklentisi, kamu erkinin ise sorumluluğu olduğunu yeniden hatırlatıyoruz. İstiklal saldırısı gibi masum insanların kayıpları üzerinden yaratılan korku iklimine teslim olmayacağız. Ülkemiz için barış içerisinde, laik, demokratik ve çağdaş bir yaşamı savunmaya devam edeceğiz."

Daha sonra meslek odalarının temsilcileri de saldırıyı lanetleyen konuşmalar yaptı.

Basın toplantısının ardından meslek örgütlerinin yönetici ve üyeleri İstiklal Caddesi’nde patlamanın gerçekleştiği yere geçerek, yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulundu ve karanfiller bıraktı.


Bu HABERİ Paylaş!