İstanbul Tabip Odası Kütüphane Arşiv ve Dokümantasyon Merkezi’mizi Açtık


  • Kasım 21, 2022
  • 580

İstanbul Tabip Odası Kütüphane Arşiv ve Dokümantasyon Merkezi’mizin açılışını 4 Kasım 2022 Cuma akşamı yaptık.

Geçtiğimiz aylarda popüler bir dijital film platformunda yayınlanan ve oldukça beğeni alan Âşıklar Bayramı filminin esinlendiği ve aynı ismi taşıyan kitabın yazarı Kemal Varol’un söyleşisiyle başlayan açılışımız, üyelerimizin katılımı ve katkılarıyla hikâyeden romana, şiirden filme sanatın pek çok alanına değen bir sanat şöleni şeklinde geçti.

Söyleşiden önce bağlama eşliğinde icra edilen mini müzik dinletisiyle Âşıklar Bayramı filminde yer alan türküler hep birlikte söylendi. Ardından Ayşegül Tözeren moderatörlüğünde, yazar Kemal Varol söyleşisine geçildi.

Etkinlik sırasında satılan Kemal Varol kitaplarının satış gelirleri “İstanbul Tabip Odası Burs Fonuna” devredildi. Açılışın ardından Kemal Varol, kitaplarını Kütüphanemizde okuyucuları için imzaladı.

İlerleyen günlerde hekim yazarlar ve tıp literatüründen kapsamlı yayınların da raflarda yerini alacağı ve tıp dünyasından önemli ulusal-uluslararası dergiye dijitalden ulaşılabileceği kütüphanemize bağış yapılabileceğini duyurmak isteriz.

Yine Kütüphanemiz bünyesinde sergilenecek Tıp Müzesi çalışmalarımız da başlamıştır. Geçmişten günümüze pek çok değerli tıbbi objenin raflarda yerini aldığı müzemize de bağış kabul edilmektedir.

İstanbul Tabip Odası Kütüphane Arşiv ve Dokümantasyon Merkezi, üyelerimize, tıp öğrencilerine ve ilgili araştırmacılara hizmet veren özel konulu bir kütüphane, araştırma ve bilgi merkezi olacak, daha sonra duyurulacak bir tarihten itibaren hafta içi 09.00 - 21.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul edilecektir.

 

 

  

 

 

 

 

 

 


Bu HABERİ Paylaş!