İSTİKLAL CADDESİ’NDE GERÇEKLEŞEN TERÖR SALDIRISINI LANETLİYOR YAŞAMI SAVUNUYORUZ


  • Kasım 15, 2022
  • 709

13 Kasım 2022 tarihinde İstiklal Caddesi’nde meydana gelen terör saldırısı sonucunda bir kez daha yüreğimiz yandı. Yaşadığımız bu büyük acı nedeniyle hayatını kaybeden 6 yurttaşımızı saygıyla anıyor, ailelerine ve halkımıza başsağlığı, yararlılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen bu saldırının faillerini ve sorumlularını lanetliyoruz.

Uzun yıllardır ülkemizde toplumsal barış ve huzur ortamı, iç veya dış politikada yaratılan gerilim ortamı, sınır güvenliğimizin korunamaması, ülkeyi mesken tutan terör örgütleri ve çeteler nedeniyle korunamamıştır. Eşitliği ve demokrasiyi tesis etmesi gereken siyaset kurumu, şiddetin ve kutuplaştırıcı dilin etkisi altında olup, insanlar arasında ayrımcılığı derinleştirmektedir.

Emek ve meslek örgütleri olarak uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz bir arada yaşama iradesini azaltmaya yönelik provokasyonlar, farklı senaryolarla ve amaçlarla gündeme gelmektedir.


Sansür politikalarının “dezenformasyonu” engellemek yerine daha da arttırdığı, ve yeni provokasyonlara yol açabildiği bilinmektedir. Saldırının hemen ardından yayın yasağı ve sosyal medya kısıtlaması uygulanmış, endişe içerisindeki yurttaşlarımızın haber alma hakkı engellenirken bilgi kirliliğinin artışına yol açılmıştır.

İstiklal saldırısı gibi masum insanların kayıpları üzerinden yaratılan korku ikliminden beslenenler bilmelidir ki, bu saldırıyı gerçekleştirenler ve arkasında olanlardan hesap soruluncaya kadar sürecin takipçisi olacağız.

Ülkemiz, geleceğimiz ve çocuklarımız için, bombaların patlamadığı, barış içerisinde, laik demokratik çağdaş ve eşit yaşamı savunmaya devam edeceğiz.


DİSK İSTANBUL BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ
KESK İSTANBUL ŞUBELER PLATFORMU
TMMOB İSTANBUL İL KOORDİNASYON KURULU
İSTANBUL TABİP ODASI


Bu HABERİ Paylaş!