Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız! Hekimler ve sağlık emekçileri İstanbul’da Şiddet Sonucu Yaşamını Yitiren Güvenlik Görevlisi Tuğrul Okudan İçin Eylemdeydi


  • Eylül 16, 2022
  • 934

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi’nde görevi başındayken öldürülen güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan için 15 Eylül 2022, Perşembe günü saat 12.30’da birçok ilde basın açıklaması ve protestolar düzenlendi.

İstanbul Tabip Odası (İTO) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) çağrısıyla Esenyurt Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen hekimler ve sağlık çalışanları görevi başında katledilen Tuğrul Okudan’ı andı ve “Saplanan bıçak hepimizin boynunda!” diyerek sağlıkta şiddeti protesto etti.

Esenyurt Devlet Hastanesinde tüm bölümlerde iş bırakılırken, sağlık emekçileri adına konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Dr. Nergis Erdoğan, “Sağlıkta şiddet hızını kesmediği gibi artıyor. Gencecik bir arkadaşımız katledildi. Dün hekimler, hemşireler, ambulans çalışanlarına yönelikti şiddet bugün güvenliğimizi sağlayan arkadaşlarımıza yöneldi. Bu bizim güvenliğimizin bir kez daha yıkıldığı anlamına geliyor. Korunmasız, çırılçıplak ortada kaldık demek. Savunmasız hissediyoruz. Sağlıkta şiddet acilen çözülmelidir” dedi.

Birlik ve Dayanışma Sendikası adına Marmara Şube Başkanı Ahmet Mehlepçi, SES Bakırköy Şube Eş Başkanı Nezahat Altınsoy Özen, DİSK Dev Sağlık İş Genel Sekreteri Erdoğan Demir ve Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Başkanı Gürsel Özer de yaptıkları konuşmalarla tepkilerini dile getirdiler.

Şiddete karşı önlem almayan yöneticiler ve iktidarın sağlık politikalarının ana sorumlu olduğunu belirten konuşmaların ardından Tuğrul Okudan ve sağlıkta şiddet sonucu katledilen tüm sağlık çalışanları için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Basın açıklaması “İşyerlerimizden beyaz kefenle değil, üniformalarımızla, canlı bedenlerimizle çıkalım” sözleriyle sona erdi.

Açıklama sonrası İstanbul Tabip Odası (İTO) ve SES heyeti başsağlığı dilemek amacıyla Tuğrul Okudan’ın yakınlarını ve Esenyurt Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Tuncay Karahan’ı ziyaret ettiler.


Bu HABERİ Paylaş!