Eşit İşe Eşit Ücret Talebi İçin Asistan Hekimler Eylemdeydi


  • Eylül 01, 2022
  • 528

12 Ağustos 2022 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan “Ek Ödeme Yönetmeliği”nin Sağlık Bakanlığı hastanelerinde çalışan asistan hekimleri kapsarken, üniversite hastanelerinde çalışan asistan hekimleri kapsamamasını protesto etmek ve kapsam içine alınma taleplerini Sağlık Bakanlığı’na duyurmak için İstanbul Tabip Odası (İTO) Asistan ve Genç Uzman Hekim Komisyonu’nun çağrısıyla Asistan Hekimler bugün öğlen saatlerinde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Eylemlere, her unvandan hekimler ve hekim olmayan sağlık çalışanlarının yanı sıra, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi ve Hekimsen üyeleri de destek verdi. Asistan Hekimler adına basın açıklamalarını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde İTO Asistan ve Genç Uzman Hekim Komisyonu üyesi Dr. Osman Demirci okurken, İstanbul Tıp Fakültesi’nde ise İTO Asistan ve Genç Uzman Hekim Komisyonu üyesi Dr. İlyas Kavak okudu.

Asistan hekimler yalnızca İstanbul'da değil Ankara, İzmir, Bursa, Antalya gibi Türkiye'nin birçok şehrinde eşzamanlı eylemdeydiler.
Basın açıklamalarının ortak talebi "Eşit İşe, Eşit Ücret İstiyoruz" oldu.

İstanbul Tabip Odası olarak, asistan hekimlerin bu haklı mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu bildirir, bu eşitsizliğin giderilmesi için yetkilileri derhal düzenlemeye yapmaya davet ettiğimizi ilan ederiz.


Basın Açıklaması metni için tıklayınız…

İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi

İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi


Bu HABERİ Paylaş!